• TokraFan
    #199
    "Mindamelett ez egy szimbólum, ahogy a kritizált Özönvíz is"

    Meg is érkeztél a másik szokásos hívő-érvelési taktikához, nevezetesen, ha a tények kikezdhetetlenül ellentmondanak a mesének, akkor jön a "metafóra kártya".

    De akkor nézzük innen: Ha a biblia tanmesék gyűjteménye, akkor Ádám és Éva is csak tanmese, tehát valójában nem léteztek. Ha Ádám/Éva nem létezett, akkor a bűnbeesés sem történt meg, tehát eredendő bűn sem létezik! Vagyis jézusnak sem kellett "ide születnie", mert nem volt értelme, tehát a rá épülő egész mesevilág egy fikció ami nem létezik és soha nem is létezett! Ezt pont azzal ismerted el, hogy a bibliai történeteket -most pont az önvizes mesét-, metafóraként kezeled, mivel a valós megtörténtének lehetőségét számos paraméter feloldhatatlanul kizárja!
    Mivel olyan tartalomjegyzék nem létezik, mely megmutatja, hogy a bibliában mi számít tanmesének és mi számít valós eseménynek, így ezek értelmezése és annak eldöntése hogy melyik-melyik, csupán szubjektív megítélés alá fog esni, ami pedig nem nevezhető sem ténynek, sem igazságnak (ugye pl. véleményed lehet arról is, hogy 2+2=5, de igaz nem lesz az állításod).