• TokraFan
    #187
    Egyrészt, némi tengerbiológiát nem ártana tanulnod, mert amit a vizi létformákról összehordasz, az elég messze van a valóságtól. Ma már tudjuk, hogy még a 11km mély Mariana-árok legmélyén is van élet, nem is akármilyen! Másrészt, sajnos most sem veszed észre, hogy magyarázkodnod kell, jelenleg az özönvízzel kapcsolatban, pedig napnál világosabb, hogy ha isten létezne, és valóban a földi élet szinte teljes kiirtása lett volna a célja, akkor nem özönvízzel bohóckodik ami a vizi létformák zömét nem öli meg, hanem számos más olyan megoldás közül választott volna, amivel kikezdhetetlenül írmagja sem marad semmiféle életnek, beleértve az egysejtűeket is.

    Özönvíz azért szerepel az -egyértelműen emberek által írt- mesében, mert az akkori ember nem ismerte az őt körülvevő világot, nem voltak tudományos adatai, rendszertani elemzései a bolygó vizi életformáiról. Számára az özönvíz halálos volt, mivel technológia híján menekülésre képtelen lett volna, élelmiszert termelni nem tudott volna, miközben fogalma nem volt arról, hogy a tengerek, óceánok mélyén a szárazföldinél lényegesen több faj él, akikre nem jelent veszélyt egy özönvíz. Ezért beleírta a mesébe ezt.

    A mai tudásával az ember is képes lenne a bolygót lakhatatlanná tenni. Ha isten mégis a semmire se jó özönvizet választotta egy világméretű pusztításhoz, az epic fail, és egyben megmutatja, hogy az egész csak mese, azon belül is egy átgondolatlan, hibás fércmű!

    Arra már ki sem térek, hogy miféle jóságos istenről beszélünk ott, ahol az ember állítólagos bűneiért, az összes létező teremtményét lazán elpusztítja, ráadásul zömében olyan létformákat, akik biztosan nem olvasták a bibliát!