• Tetsuo
    #144
    Oké, te ezt gondolod naivan, a te dolgod.
    Ez a kifogáskeresés ugyanolyan, mint a dagadtaknál a genetikára hivatkozás. Persze, van olyan... kb. 1 a millióból, de a többségüknek a helytelen életmód, a gátlástalan evés/mohóság és a lustaság az ok.
    A klasszikus vallások (mindegyike) szerint az ember, ha a legrosszabb körülmények között nevelkedik is, ismeri a jót és a rosszat, ezáltal lesz ítélve.
    Mózes egyik könyvében (azt hiszem a 2-ban) pontosan le van írva, mikor kell alkalmazni a halálbüntetést. Szerintem ez a földi társadalomra nézve ideális törvénykezés. Illetve Jézus némileg változtatott ezen, de az komoly vita tárgya lenne, ami nálad nem lehetséges ugye, hiszen még az érintett könyvet sem olvastad el, csak tudálékoskodsz.
    Mindesetre nem várhatunk arra, hogy majd a túlvilágon Jézus urunk megítél mindenkit, nekünk működő társadalmat kell(ene) fenntartanunk, amibe a büntetések is beletartoznak.
    Az ó-testamentumi "szemet szemért, fogat fogért" törvényeknél igazságosabbat ember pedig nem tud kitalálni.
    Az igazság mellett pedig elrettentés is szükséges, amire ugyancsak ez a megoldás a legmegfelelőbb.
    Ha szabadjára engedjük a bűnözést, anarchiát kapunk, ami maga a Sátán "társadalmi rendszere". Láthattuk a csőcselék BLM-tombolását az Államok-szerte.