• dyra
    Van gond mert már abban sem tudok megegyezni mi egy dolognak a definíciója. Ha te nem fogadsz el egy definíciót akkor már az egész vita és az érvelő felépített érvrendszere kuka.

A félreértéseket pedig igen sokszor a nyelvi másként értelmezésre vagy egy egy komplexebb mondant nem megértésére lehet visszavezetni.

Az emberi nyelv nem elég hatékony etéren. Meglehetősen korlátozottan ad információt arról te éppen mire gondolsz, a szavaknak sokszor több jelentése is lehet. Pont a Bibliát is szétszedték már ezerféle módon. Ha valakinek tetszik vagy nem tetszik benne valami belemagyarázza a saját érvrendszerét alátámasztó jelentéseket.

Ezért nem is lehet vitatkozni. Pl ahogy tudom a "Ne ölj" az eredeti írat másként szerinti fordításban "Ne gyilkolj" de még ebben sem vagyok biztos mert ezt rég olvastam de a Hébereknek az "ölj" kifejezésre több szavuk volt ami jelentésben is mást hordozott.

Mi meg most magyarul vitatkozunk, az itt lévők közül nagyon kétlem bárki olvasta volna eredeti nyelven.

Utoljára szerkesztette: dyra, 2020.08.04. 20:47:46