• dyra
    #122
    ""Nem tudom mivel magyarázni. Isten egy lehetséges válasz rá. Nem vetem el a létezését."
    Occam borotvája elv: ha van egy egyszerű magyarázat miszerint ilyen az emberi psziché működése, akkor az a helyes magyarázat nem pedig az ami természetfeletti erőkkel rendelkező szuperlényt felételez megoldásként."

    Ha ezt az elvet alkalmazták volna mindig akkor Einstein nem csinálja meg a relativitás és a speciális relativitás elméletét. A kvantumfizikát meg max kapisgálnánk. Az egyszerű magyarázat nem mindig a jó magyarázat.

    ""Ez azért van mert az emberi nyelv alkalmatlan komplexebb gondolatok átadására."
    Nem gondolom hogy így lenne. Elmész egy jó pszichiáterhez aki sok-sok óra beszélgetés/analízis után érteni fogja a belső lelkivilágod, olyannyira hogy azon részed is meg tudja mutatni amire te nem jöttél rá. Akár tetszik akár nem, biorobotok vagyunk. Nagyon komplex fogalmakat is tudunk kommunikálni, kitaláltunk rá a kollektív szókincsünket."

    Popper Péter megannyi előadását megnéztem a Youtubon. Elismert szakember volt a területen. Nem tudják mi van benned, bizonyos folyamatokat sok sok év pszichoanalízis után lehet feltárnak de csak a felszínt kapisgálják. Nem gondolom, hogy az állításod igaz lenne.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2020.08.04. 19:08:04