• defiant9
    #66
    "A 4-es szint nem önvezetés. "
    Szerinted, definíció szerint az. Nincs olyan kompetenciád hogy újradefiniálj fogalmakat.
    Egyébként az istenített human-jaid sem tudják az L5-öt.

    "De majd a 4-es szintű autóval ami bármikor visszaadhatja a vezetést ez megoldódik?!"
    A 4es szinten nem szükséges hogy jogsija legyen a bent ülőnek, aludhat is vezetés közben, de a gyártó korlátozza a használatot pl. Kaliforniára nem havas utakra, ha mondjuk víz alá kerül az út akkor mondhatja az önvezető hogy akkor ő ezt már nem vállalja be, és félreáll.

    "Szoktál néha gondolkodni."
    Az a gond hogy itt végig a jelenlegi L3-ról beszélsz, L4 helyett. Jó lenne ha alapfogalmakkal tisztában lennél mielőtt vitatkozni kezdesz egy témában.

    "Az L5 követelményeit meg miért csökkentenék?"
    Mert túl kemény, racionálisan elérhetetlen az előre látható időtávban, senki nem várja el hogy a nepáli zergeösvényeken is működjön az önvezetése, by definition az L5-ben pedig nincs területi limitáció. L5-re én inkább azt mondanám hogy már kormány sincs a kocsiban így elvi lehetőséged sincs a közbeavatkozásra, míg L4-ben megvan. Illetve csak területi korlát van, úttípusra/útviszonyra nincs. Tehát pl. Kaliforniában a földúton is elmegy, vagy sekélyebb elárasztást is bevállal a SW, de már ezek is olyan feature-ok amire a felhasználók >99.9% -énak nincs szüksége, ezek nélkül is kb. ugyanolyan értékes a termék mintha ezt is tudná.

    "15 év mire az átlagmagyarnak lesz olyan kocsija."
    Erről már volt szó. Leírtam az elemzői várakozásokat. Mit csinálsz most. Nem arra reagálsz, hanem elszajkózod azt amit korábban mondtál. Vitakultúrád egy kisiskolás szintjén van. Senki nem mondta hogy az átlagmagyarnak 2035-re lesz önvezetője. Kérdés hogy itt mivel is vitázol akkor?

    "Adataid nincsenek, bemondásaid vannak"
    "Amit mondasz köszönőviszonyban nincsenek a realitásokkal."
    Miről? Semmi konkrétum. Érvelési hiba. Vitakultúrád kisiskolás szinten.

    "A Windowst mióta fejlesztik? És mire használjuk? Kb ugyanarra mint 30 éve. Szebb, gyorsabb, többet tud aztán a legtöbben elindítják rajta a célszoftverüket és annyi."
    Nem értem ezzel mit akarsz mondani. Próbálj valami olyat állítani aminek van relevanciája az önvezető SW kapcsán. Vannak közös elemek egy consumer OS és egy önvezető célszoftver fejlesztésében. Mindkettő komoly SW fejelsztői munka, de azt nem látom mire akarsz rámutatni a windows-os példával.

    "Az önvezetéshez MI (mesterséges intelligencia, de nem olyan szintű mint a telefonokban amik a szaros képeidet "photoshopolják") kell"
    Ki mondta hogy nem kell hozzá AI komponens. Megint csak szokásos szalmabáb érvelésed veszed elő. Nem tdusz reagálni arra amit írtam, ezért kitalálsz magadnak buta állításokat amiket nagy mellénnyel megcáfolsz. (Miközben a tényleges cáfolatok mellett továbbra is csak elsunnyogsz. Még azt is ignorálod hogy ezt szóvá teszem. Ezt úgy hívják gerinctelen viselkedés, és sokat elárul arról aki ilyet csinál)