• defiant9
    #56
    "funkcionálisan elapadhatatlan."
    Nem tudom mit jelent a funcionlásian elapadhatalan. Van egy kormány, annak prioritásai, ehhez kormányügynökségek, amik programokat indítanak, a programokban pedig versengés van a beszállítók közt. Ha a kormány úgy dönt hogy megváltozatja a prioritásokat vagy az ügynökség más jellegű programokra adja a beszűkült forrásokat, amiben a konkurens beszállító esetleg jobb, akkor nagyon gyorsan elapdnak ezek a források. Relatíve friss hír a SpaceX is kapcsán a konkurens űr internet cég csőd széléről való visszatáncolása:
    Satellite internet company OneWeb is back in the space broadband race against SpaceX’s Starlink network, thanks to a late $1 billion bid that should rescue the former from bankruptcy.
    OneWeb’s new owners, pending court approvals of the sale later this year, will be the U.K. government and Indian telecommunications conglomerate Bharti Global — which each have committed $500 million in capital to finance OneWeb’s return from bankruptcy. Before OneWeb filed for bankruptcy in March, lead investor SoftBank had pumped about $2 billion into the company.

    Sem az állami, sem a magánbefektetés milliárdjaira nincs garancia.