• defiant9
    #42
    "Szerinted?"
    Szerintem releváns a statisztika, azért is teszik közzé. Az hogy nem igazolja a koncepciód az pedig tény. Mutass olyan releváns statisztikát ahol az jön ki hogy a konzervatívok jobban szeretnék az EU-s integráció elmélyítést a nemzeti szuverenitásuk rovására mint a liberálisok. Ilyen statisztika kb. nincs. Ahogy olyan sem hogy valaki 100%-ban konzervatív, és minden magát konzervatívnak valló minden kérdésben 100%-osan egységesen szavaz. Kb. triviális hogy a konzervatív nemzeti pártok akik folyamatosán savazzák az EU-t, ebböl kovácsolnak politikai tőkét, mindent önálló nemzeti szintre akarnak tartani, akár kilépni is. Nálunk leginkább a Jobbik ilyen, de a Fidesz is ilyen retorikát használ. A jobboldali pártok tipikus kampányeleme ez EU szerte. Tagadnád ezt?

    "Washington DC 48% fekete"
    Ők angolul beszélő amerikaiak. Azt senki nem mondta hogy teljesen egységes, de az EU sokkal töredezettebb a nemzetállam határok mentén, és a te példád szerint ugyanúgy élnek itt is feketék, vagy más nemzetiségek. De tudod mit, mond meg te akkor hogy szerinted 1980 óta miért nyílt ki ennyire a GDP olló. Mi az elsődleges ok ami 1945-1980 közt nem okozott ilyen hatást?

    "különböző nyelveken Európában és miért nem az USA-ban? "
    Merthogy az USA-ban leginkább csak angolul feliratozzák. Hozz létre pl. egy weboldalt amit az EU-s állampolgárok háromnegyede el tud olvasni, szerinted hány nyelvre kellene ehhez lefordítani. És hányra az USA-ban. Az utóbbi kapcsán tudok segíteni: 1 nyelvre amit beszél az oldal létrehozója is, tehát 0 db. fordítóra volt szükség. Egy induló szolgáltatás kapcsán ezek érdemi költségek.