• Palinko
    #6
    Aham csak kik tervezik azokat a chipeket? Mert ha azt mondod 30 éves távlatban gondolkodsz még jólvan, de mintha ilyen 5 év múlva bekövetkezhetne ilyen úgy beszéltek, legalábbis nekem úgy érződik.

    Nagyon nem akarnátok a gépeitekbe Zhaoxin-t higgyétek el, i3-ak képesek elverni:
    https://www.tomshardware.com/features/zhaoxin-kx-u6780a-x86-cpu-tested

    Ugyan olyan szánalmas szenvedés mint az orosz chipgyártás, egyrészt értem hogy ők is akarnak sajátot meg nemzetbiztonság meg saját chipgyártás meg kutyafasza de ezeknek a chipeknek kb laborokban lenne még a helyük, meg pár állami cégnél ahol kulcskérdés a biztonság máshol nem igazán. Persze értem hogy megpróbálják fedezni a fejlesztési költségeket valahogy, de ez nem fog menni mert értelmes ember nem akar ilyet a számítógépébe, ahol meg a sebesség nem számít ott a stabilitás igen, szóval inkább használnak egy már kitesztelt technikát aminek ha vannak is hülyeségei bár ismerik mint egy vadi újat. Te sem örülnél ha 4 szer fagyna az ATM meg elnyelné a kártyádat a végén mert a proci össszeszarta magát az utasításoktól.

    Azt nem tudom hogy mennyire lenne lehetséges hogy a jelenlegi technológiát lemásolják, de onnantól már megint hátrányba lesznek jövőre mert a fejlesztő mérnökök amerikában dolgoznak és egy ilyen teljes lopás után soha nem bíznának meg többet kínában.

    Kínával kapcsolatban meg nem csak a munkaerő költség az érdekes, az egész futószalag ott van, a bányásástól kezdve, tehát van nyersanyag, olcsóbb az áram is, környezetvédők sem fogják akadályozni a gyártást nézd csak meg mi van hogy a Tesla Németországban próbál gyárat nyitni minden héten találnak valami nagyon fontos denevért, vagy kutya fülét amit meg kell menteni és akadályozza a gyártást, ráadásul a tech cégek sok durva vegyszert használnak amit sokkal költségesebb lenne kezelni egy szigorú szabályozású országban. Egyértelműen a kész termék szállítással járnak jól.