• NEXUS6
    #20
    Hozzászólásodról az jut eszembe, hogy egyrészt nyilván mindenkinek joga van úgy szemlélni a világot, ahogy akarja.Tapasztalatom szerint az ember agyának működését nagyban befolyásolja, hogy mit visz be a szervezetébe, alkohol ugye, mint legeklatánsabb példa. ;) Az agy alapvető működése pedig hihetetlenül befolyásolja azt ahogy a világot látjuk.

    A nagy össznépi pesszimizmusnak, a depressziónak, a klímadepresziónak valszeg jelentős életmódbeli, táplálkozásbeli gyökerei vannak. Az orvostudomány sajnos nem egészséges emberekre koncentrál, hanem hogy a súlyos betegeket hogyan tartsák életben, ezért az egészségről keveset mond valójában.
    A hiánybetegségek miatt kialakuló állapotok számukra nem érik el az ingerküszöböt, a vizsgálandó betegség kategóriát. Az elhízás pl. önmagában nem betegség, csak betegségre hajlamosító állapot, az orvostudomány szerint. Miközben legtöbbször egyfajta hiánybetegségnek a tünete valójában.

    Szal az életszemléletre viszatérve, ha az agy bizonyos működéshez szükséges anyagokban hiányt szenved, vitaminokban, aminósavakban, akkor az legalább olyan erős hatást gyakorol rá, mint ha valaki mata részeg egész nap. Ahogy az utóbbihoz is jogunk van, ahhoz is hogy másképp lássuk a világot. Szal én mondjuk ajánlanám a piros pirulát, a Mátrixból idézve, konkrétan B-vitaminok, triptofán (5HTP) esetleg kolin nagyobb dózisú bevitelét, más vitaminok és aminósavak magas dózisú bevitele mellett. ;).