banner
  • Árnyvadász
    #188
    Éjfél után kezdtem el. Játszottam vele bő másfél órát. Negatívumok: Nagyon lassan töltött be, sőt igazában ki se vártam az első alkalommal mert, azt hittem "beragadt" a töltőképernyő. (Elképzelhető, hogy a Ubisoft Connect terheltsége is bezavart, nem tudom.) A játékot a Ubisoft+ szolgáltatásán keresztül vettem. 5400 Ft/hónap úgy vélem nem rossz deal, mivel az Immortal Fenyx Rising is érdekel.

    Szóval akkor a játék milyen volt? Nagyon erős a kezdés, majd mikor már kézhez kaptam az irányítását Eivor-nak, rögtön feltűnt, fejlődött az animáció, nagyon korrekt és brutális a harc (hangokra külön felhívnám a figyelmet) és még az íjászatot is sikerült életszerűen megoldani. Legalábbis a kontrollerrel szinte éreztem, ahogy kifeszítem és tartani próbálom az ideget, úgy lesz egyre nehezebb. Az íj persze ugyanúgy halálos, mint az előző részekben, de itt már lehet végtagokra is célozni. (Az ellenfeleken megjelennek sárga festésjelek, oda érdemes lőni.)

    A baltás, vagy közelharci csaták nagyon véresek, természetesen a csonkolás sem marad el, alapból a beállításban ezek ON értéken vannak. Ki is lehet kapcsolni. A teendők tekintetében, nincs különös változás, megcsináltam mellékest (segítettem egy utazónak a helyi banditacsoportot átküldeni a másvilágra) és vadászgattam, felfedeztem, ez utóbbi kicsit olyan Tomb Raider-es ugrálós ügyességi részhez volt hasonlatos.

    No és persze nem maradhat ki a megszokott, már védjeggyé vált erőd, falú ehhez hasonló bevétel, de itt azonban annyira álljunk meg, hogy ezt nem csak egyedül lehet abszolválni. Mivel ez a játék a klánra épít, Eivor-nak vannak bajtársai és a bejutás után nemsokkal tudtam a segítségüket kérni egy jó kis fosztogatáshoz. Persze lopakodni is lehet és úgy egyenként leszámolni a védőkkel, de a RAID mégiscsak célravezetőbb.

    A harcoknál figyelni kell a staminára, mellécsapás vagy elugrás esetén csökken, és ha nagyon lemegy az értéke nem lehet akciózni, picit várni kell. Amikor végeztem a főküldetéssel, egy hajóra szálltunk többed magammal és itt tulajdonképpen egy az egyben az Odyssey köszönt vissza. Persze itt is voltak apróbb változások, mint a kövesd a partot parancs, de megmaradt a nyílt vízi hajókázás öröme is.

    A sztori egyébként eddig jó, és már ezen kevés idő alatt is elég sok kérdés merült fel bennem, ami később magyarázatra szorul, de ebbe nem szeretnék belemenni, mindenki megtapasztalja úgy is.

    Nekem egy régebbi konfigom van és gondoltam lecserélem az év végi hajrára, de egyelőre még nem tettem meg és azt kell mondjam egy 4 magos 4 szálas gépen is megfelelő futást produkált a játék. Magas beállítások mellett. (Efelett van még Very High és Ultra is.) Szóval elégedett vagyok, egyébként látvány terén is van előrelépés és ami talán fontosabb, legalábbis részemről, hogy most már a karakterek is remekül néznek ki és az arcmozgással, mimikáknál sem láttam komolyabb gondokat. Szerintem a DX12 motor minden téren jót tett a játéknak.

    Szóval jó kis vikinges kalandnak ígérkezik a Vallhalla. Zenéi, hangulata, világa nagyon el van találva és biztosan le fog kötni hosszú időre.
    Utoljára szerkesztette: Árnyvadász, 2020.11.10. 10:48:28