• kvp
    #5
    "Ez hogyan lehetséges, ha kb. 6 db paksi atomerőmű teljesítménye kellene hozzá? Kinek van erre kapacitása?"

    A valasz botnet es nem felulmulni kell, hanem lerugni a tobbieket. Tehat ha egy DDos tamadas kirugja a szerverek nagyreszet, akkor csak a maradek+1 gep szukseges a tobbseghez. Es onnantol nagyjabol azt csinal az illeto amit akar es nincs mod visszaallni a korabbi allapotra, csak a teljes fokonyv torlesevel. (tehat mindenki elveszit minden bitcoin-t es kezdhetik elolrol)

    "Euro?"

    Az eurozonanak csak egy jegybankja van. A nemzeti jegybankok gyakorlatilag megszuntek es onkent adtadtak a jogkoreiket az EU kozponti jegybankjanak.

    Ezert van az, hogy nem mukodne a fuggetlen jegybankok kozotti tobbsegi szavazas, mert az amerikaiak sem fogjak elfogadni, hogy ha a kinaiak es az oroszok ellenuk dontenek a fejuk felett, de az oroszok es a kinaiak sem. A libra is pont errol szolna, ha valahol bevezetik, akkor a nemzeti jegybankok (az EU-s is) gyakorlatilag be is zarhatna, mert ugyis az lenne amit a kozponti jegybank vezetoje (libra eseten ugyebar a facebook vezetoje) mond. Az enszben sem a tobbseg dont, hanem akiknek atomjuk van es ott is kozzuluk mindenkinek veto joga van. Nem fogjak tobbsegi alapon meggyozni mondjuk az oroszok es a kinaiak az USA-t, hogy akkor most az ENSZ BT-ben ugy szavaztak, hogy szerelje le a hadsereget, de ok megtartjak a sajatjukat. Egy tobbsegi szavazasos fokonyv ugyanez lenne, csak penzugyi szinten. Szuveren allamok eseten ez nem realis, sot igazabol csak egy vilagkormany eseten mukodne, de ott meg eleg egy hagyomanyos centralizalt fokonyv is, geo cluster-es strukturaban elhelyezve.