• Attilawap
    "egységes töltőszabvány kialakítására tesznek kísérletet, amely nem tetszik minden telefongyártónak (leginkább az Apple igyekszik ezt megakadályozni)"

Hát ha nem írják ki, hogy az Apple nem akarja, én egyből kitaláltam volna, hogy erről a cégről van szó. Ez a cég minden szarból külön szabványt kreál az USB sem jó neki, létrehozta Firewire-t meg a saját töltő/adatkábelét a telefonokhoz, aminek az egyik vége csak USB, a másik vége nem. De ha már a töltő kábeleknél tartunk: régóta nem értettem, hogy egy szaros töltőkábel miért kerül az Apple boltokban 5000 Ft-ba, mikor Kínából 1-2 dollárért lehet rendelni. Aztán olvastam egy cikket, hogy azért, mert az Apple chip-et épít a kábelbe, ami a gyártó állítása szerint a töltőáramot szabályozza, meg ami meggátolja, hogy másmilyen töltővel lehessen tölteni a telefont. A nem IOS márkák meg úgy oldották meg ezt a problémát, hogy a töltőáram szabályzót magába a telefonba építik be, így teljesen mindegy, hogy milyen töltőre tesszük a telefont, a töltés működni fog, max ha a töltő nem tud akkora áramot leadni, mint amekkorát a telefon felvenne, akkor akadozni fog a töltés, de menni fog. Kész vicc ez az Apple. Én megfogadtam 13 éve, hogy soha nem fogok Apple terméket venni és ehhez tartom magam.
    Utoljára szerkesztette: Attilawap, 2020.03.12. 21:19:01