Sydra#97
"A konkrét példa miszerint A ember(ez akár lehetsz te is) fizet és B ember nem(valószínűbb hogy te ez vagy), az inkorrekt. Ez az amire nincs válaszod."
Milyen választ vársz erre tőlem, amikor már leírtam, hogy nekem nem baj az ha valaki nem adakozik. Pont ettől az ő pénze, hogy ő dönti el kinek adja oda. Te akarsz turkálni mások zsebében, nem én.
"Társadalmi normák szintjén a járulékfizetési kötelezettség nem minősül erőszaknak, akkor sem ha te vagy más annak veszi"
Ha erőszakkal elveszed a másik pénzét az rablás. Az erőszak meg fizikai kényszert vagy azzal való fenyegetést jelent. Ami az adóztatásra tökéletesen megáll. Ha elfogadod, hogy az erőszak rossz és csak végszükség esetén lehet alkalmazni, akkor az erősen behatárolja az állam lehetőségeit, hogy mikor és minek érdekében alkalmazhat erőszakot. Így néz ki, mikor elvek mentén cselekszel és hozol létre alkotmányt, törvényeket és intézményeket. De az irigy és önző embereknek mint neked nincsenek elveik, így ezt te nem értheted meg. Neked az állam csak egy újabb eszköz és lehetőség, hogy azon keresztül élősködj másokon és ennek megfelelően fogsz politizálni és olyanokra fogsz szavazni, aki a legtöbbet ígérnek neked mások pénzéből. Csak azt már nem látod, hogy az egyéni szabadság csorbítása és a hatalom központosítása a hatalom birtokosának kezébe helyezi a döntés jogát amire neked később semmilyen ráhatásod nem lesz. Így a saját rövidlátó önzőséged aztán a saját sorsod megrontója lesz. (és mindenki más sorsáé is)
"Egy nyugdíjas vagy munkanélküli nem fizet adót, mégis kap gyógyszer támogatást."
Normális esetben a nyugdíj az a saját félretett/befektetett pénzed és pont olyan sorsot nyújt neked, mint amennyire előrelátó és dolgos voltál korábban.
Egyébként a történelem nagy részében nem létezett nyugdíj. Az idősekről a családtagjaik gondoskodtak. Ez is egy ösztönző volt arra, hogy szerető és hálás családot építs magad köré. Ez motiválta az embereket arra hogy értékes kapcsolataik legyenek. Ebből is látszik a szociális háló hogyan inflálja el az emberi kapcsolatok értékét.
"Csakhogy nem az volt az állítás hogy x csöves ezt csinálja, hanem az hogy minden rászoruló képes-e a Délinél pár perc alatt 1000Ft-t összekoldulni."
Mondtam egy konkrét megoldást a konkrét a felvetett problémádra. 1000 forinton toporzékoltál én meg leírtam hogy ha a lakosság 0.1%-ába tartozol, akkor sem az ezer forinton fog múlni az életed. Ennek megfelelően kezeld. Ha te most a világ összes emberét a déli pályaudvarra akarod csődíteni koldulni, hogy bizonyítsd az érvem képtelenségét, akkor a baj a te fejedben van.
Egyébként meg ne az legyen a cél, hogy a hajléktalanok jól éljenek, mert akkor annál több lesz a hajléktalan. A cél az legyen hogy a társadalomban az erényes értékteremtő emberek járjanak jól, mindenki más meg rosszul. Az motiválja az embereket a helyes és értékteremtő életre, hogy attól majd jól élnek. Ha torzítod a természetes jutalmazási mechanimusokat, akkor több lesz a lusta és kártékony ember. A szociális rendszer a parazitizmus melegágya. Neked nem jár se a pénz, se a szeretet, se a boldogság. Ezeket a társadalom magának hozza létre. Ha te csak feléled ezeket de a létrehozásukban nem veszel részt, akkor te a világot rosszabb hellyé teszed és én ebben nem akarlak támogatni és azt se akarom, hogy olyan törvények létezzenek, amik ebben téged támogatnak. Ezért fontos az önkéntesség, hogy csak olyan dolog fenntartásában vehessek részt, amit erényesnek és értékesnek tartok.