• Sydra
    #95
    "Ugye nem véletlen hogy nem válaszoltál a direkt kérdésekre, csak elsunnyogtál előlük."
    Ezt egyedül te csinálod. Azt meg ne várd el, hogy komolyan vegyelek, amikor érvek helyett szofista vitatrükköket halmozol egymásra. Nekem nem az a célom itt, hogy játsszam a játékaidat, hanem hogy megértessem veled vagy az egyéb olvasóval, hogy amit te szociális állam képében képviselsz az káros és erkölcstelen és hogy te nem a szegények és rászorulók érdekeit képviseled, hanem éppen hogy ártasz nekik. A jólét egyik legfontosabb előfeltétele a szabadság és önkénteselvűség.

    "Élőszóban ilyenkor mit csinálsz, csak lapítasz és bután pislogva bámulsz?"
    Élőszóban képen röhögnélek ha képtelen zagyvaságokat mondanál te meg elszégyellnéd magad és onnantól csak heves bólogatások mellett csöndben hallgatnád amit mondok. A végén megkérdeznéd, hogy lesz*phatsz-e én meg azt felelném rá, hogy bocs de én nem vagyok ratyi. :D

    "A közteherviselés perspektívájából ugyanaz, a befizetők és a haszonélvezők köre elválik egymástól, és itt erről van szó hogy az állam az adókból finanszíroz valamit ami lehet hogy neked nem tetszik de más szükségesnek tartja."
    Nem is értetted meg amit írtam arról, hogy elvi megfontolás tárgya lehet, hogy mit finanszírozzon az állam és mit ne. Amíg ezt az egyszerű gondolatot nem tudod adaptálni, addig nem nagyon tudunk erről vitázni se.

    "Nagyon valószínűnek tűnik az itt mutatott jellemrajzod alapján hogy te kb. 0 Ft önkéntes adományt adtál a saját zsebedből egy egészségügyi intézménynek, de azt persze elképzelted hogy mások majd adna"
    Ez az érved, hogy kitalálod én hogyan élem az életem? Ezzel akarsz meggyőzni?

    "A rendszer azért korrekt mert senki számára nem opcionális hogy mennyit fizet be, előre rögzített szabályok vannak."
    A korrektség nálad abban merül ki, hogy mindenkitől ugyanannyi pénzt veszünk el erőszakkal? Ennyi erővel az is korrekt, ha mindenkinek csak az egyik lábát vágjuk le.

    "valójában ennél sokkal többen szorulnak rá hogy az állam támogassa pl. az egészségügyi ellátásukat, gyógyszereiket,"
    Ugye azt tudod, hogy az emberek az adót ugyanabból a zsebükből fizetik, mint amiből a gyógyszer árát fizetnék adó nélkül. És mivel az adószedés és bürokrácia működtetés egy erősen veszteséges folyamat ez azt jelenti hogy enélkül az embereknek sokkal több pénze lenne orvosságra meg orvosi ellátásra.

    "Tehát azt állítod hogy bárki aki rászoruló az néhány percen belül képes 1000 Ft előteremtésére? Totális képtelenség."
    Annyira képtelenség, hogy látom minden nap a csöveseket a délinél ezt csinálni.

    "Ahogy mondtam már a koldulásnál nincs ellenőrizve hogy mire kér valaki(pia vs. gyógyszer), ezért nem is adnak sokan, a befizetett adó+járulék egy része ilyen szempontból transzparensen az TB rendszerbe kerül be."
    Erre mondtam, hogy az államot is az utópiához hasonlítsd ha a magán megoldásokat is az utópiához hasonlítod. Az hogy az állam mit nem ellenőriz az adakozásból, meg hova tűnnek el százmilliárdok, meg hogy az állami pénzen eltartott emberek hogyan válnak önpusztítóvá és adományfüggővé arról könyvet lehetne írni. Pont az önkéntesség a legnagyobb garancia arra, hogy valami ellenőrizhető maradjon. Ha látod hogy a csöves, vagy a rokonod hülyeségre költi a pénzét, akkor nem adsz neki többet.
    Utoljára szerkesztette: Sydra, 2020.02.15. 12:32:33