• Sydra
    #93
    "Állam fizeti nem önkéntes adóból tehát egy fogalomkör"
    Értem. Szóval minden, amit az állam fizet az egy fogalomkör. Az útépítés meg a szociális háló neked ugyanaz. Nincsenek elveid és még azt sem akarod megérteni, hogy másnak vannak.

    "Azt mondod sétáljon be a 200 km-re lévő Déli pályaduvarra, koldulja össze a gyógyszer+az orvos+az utazási költség+stb. Majd jöjjön vissza?"
    Ezt te mondod, nem én. Én az 1000 forintos felvetésedre reflektáltam. Az mindenkinek elsősorban a saját felelőssége, hogy a szükségleteit kielégítse. Ha olyan rendszert csinálsz ahol a felelősséget át lehet tolni, akkor ott elindul a pazarlás, élősködés és nagyobb lesz a nélkülözés mint előtte. A lakosság 0.1%-ára érvényes kivételes helyzetekkel akarsz cáfolni egy elvi problémát és úgy teszel, mintha a mai rendszernek nem lennének vesztesei. Nem csak kiforgatod a szavaimat de csalsz az érveléssel, ahol csak tudsz.

    "Én meg azt mondtam hogy nem a Déli pályaudvaron vagy, ismét csak úgy sunnyogsz a probléma elől azzal hogy ne legyen probléma."
    Nem csak a Déli pályaudvaron tudsz összekoldulni 1000 forintot. :D

    "Egyébként azt állítottad hogy az önkéntes adakozás jobban működik mint az állami rendszer, és állításod szerint ez bizonyított is."
    Az önkéntes adakozásról küldtem videót. A bizonyítást meg a szabadpiaci megoldásokra mondtam. Az állami központi tervezés problémája jól ismert és hatványozottan igaz az állami szolgáltató szektorra. A pazarlás és korrupció az állami megoldások természetes velejárói.
    Utoljára szerkesztette: Sydra, 2020.02.14. 17:18:54