defiant9#92
"Rámutattam, hogy a szociális háló meg a közművesítés az két különböző fogalomkör és te szándékosan összemosod."
Állam fizeti nem önkéntes adóból tehát egy fogalomkör, csak neked ez nem teszik mert önellentmondásba kerültél ezér menekülsz. Építhet kórházat az állam vagy nem? Hajlandó vagy egy nem biztosított ember életét közpénből megmenti vagy hagyod meghalni? Próbálj meg egyenesen válaszolni, de nem nagyon megy.
"A szociális háló ellen érveltem"
Tehát mi a teendő a szegény emberrel aki tüdőgyulladást kapott és nincs pénze. Azt mondod sétáljon be a 200 km-re lévő Déli pályaduvarra, koldulja össze a gyógyszer+az orvos+az utazási költség+stb. Majd jöjjön vissza? (és nem egy ilyen ember van, az önkéntes adományok nem elégségesek a rendszer fenntartására)
"akkor még mindig 10 perc kéregetéssel megoldod a bajodat"
Én meg azt mondtam hogy nem a Déli pályaudvaron vagy, ismét csak úgy sunnyogsz a probléma elől azzal hogy ne legyen probléma. Gratulálok a vitakultúrádhoz. Egyébként azt állítottad hogy az önkéntes adakozás jobban működik mint az állami rendszer, és állításod szerint ez bizonyított is. Kérlek akkor tedd ide a bizonyítékot hogy melyik ország/város az ahol nincsenek központi szociális kiadások csak önkéntes adakozás.