• Sequoyah
    #83
    "Ezer forintot összekéregetsz 10 perc alatt"

    Te szandekosan trollkodsz? Miert az 1000 ft-os es 50 millio forintos peldakat emlegeted, mikozben a legtobb kezeles a 100ezres-millios nagysagrendben mozog? Ezeket az allam tudja allni, de pont eleg ahhoz egy maganszemely csodbe menjen...
    Amugy meg gyonyoru lehet olyan orszagban elni ahol keredetni kell mindenert... Es egyebkent is nehez keregetni amikor beteg vagy...
    Ennyit a hatekonysagrol. Ahelyett hogy meggyogyitana valaki, aztan mehetne vissza dolgozni.

    "Jellemzően a demokrata államokban van a legtöbb bűnöző és hajléktalan."
    Ez pedig tenyszeruen nem igaz. Minden nagyobb varosban tobb a bunozo es a hajlektalan, foleg ha deli, melegebb eghajlaton vannak. Fuggetlenul attol hogy melyik part vezeti a varost.


    "A lakosság 99%-ának meg éppúgy lenne rá pénze"
    Jah persze, a gazdag szuloknek a jo maganiskolakra lenne penze, a szegeny szuloknek meg rossz, olcso maganiskolara...

    "Azért mert véges pénz/orvos/műszer van."
    Annyi uj muszert es orvost vesznek amennyit akarnak. Nem veges, vannak gyarak es iskolak. A 0 muszerhez es orvoshoz kepest, ami a szegenyebbeknek jar, pedig vegkepp nem problema tobbet vasarolni.

    "Ha az egyszeresen elbaszott rendszert a kétszeresen elbaszott rendszerrel hasonlítod össze, akkor tény hogy az előbbi a jobb."
    A rejtely az az, hogy miert akarsz meg egy az eddigiaknel is meg jobban elbaszott rendszert...
    Ezt nem en talalom ki, hanem a gazdasagi szakertoi velemenyt tolmacsolom neked. A teljesen privat egeszsegugyi rendszer NEM MUKODIK, mert a kozgazdasagtan szabalyai NEM MUKODNEK egy teljesen rugalmatlan kereslet-kinalati gorbe eseten. Ennek az elvi alapjait nagyon jol ertjuk, es gyakorlatban is latjuk szamtalan peldan keresztul.