• Sequoyah
    #74
    "Ugyanaz igaz rá mint bármilyen másik termék piacára. Vagyis amit írsz az nyilvánvalóan nem igaz."
    Barmilyen masik termek. Oke, szoval te barmennyit hajlando vagy fizetni a TV-ert, vagy van az a hatar amikor azt monodod, el vagy te TV nelkul is. Barmennyit kifizetsz egy autoert, vagy inkabb felulsz a BKV-re?
    Ennyit a nyilvanvalosagrol...

    "Léteznek ám magán iskolák is."
    Es ki fogja kifizetni a maganiskolat? Ott all a tehetseges gyerek, aki a kovetkezo Einstein lehetne, vagy az aki meggyogyitja a rakot. De a szuleinek nincs penze kifizetni a maganiskolat. Ki fogja kifizetni?

    "Az iskoláknak meg a tanároknak meg hirtelen meglenne az ösztönzője, hogy hasznos tudást tanítsanak."
    Ahol en elek ott az iskolakat a kozseg tartja fenn, es nagyon gyorsan elkoltoznek a csaladok ha nem jol mukodik az iskola. Van ott osztonzes hidd el.
    Persze ez nem magyarorszag, ahol szisztematikusan romboljak le az iskolarendszert... Abbol a perspektivabol valoban jo otletnek latszik a maganiskola.


    "50 milliót elköltünk valaki gyógyítására, aki az életében nem termelt 50 millió adót. És mivel ő előbb került sorra ezért lehet hogy a pénzből 10 másik embert is meg lehetett volna menteni"
    Miert vagy-vagy? Miert nem lehet a dragan es az olcson gyogyithato gyereket is megmenteni egyarant? Nyilvan egyszer kifutunk a penzbol amikor is kenyszerbol valasztani kell. De tekintve hogy te beszantanad az egesz rendszert, ettol az extrem peldatol teljesen ellentetes vegletrol van szo.
    Ha senki nem fizet TB-t, tehat ott a penz mindenkinek a zsebeben, akkor hajlandoak vagyunk osszedobni egy kis penzt egy emberi elet megmenteseert? Ertekesnek tartjuk az emberi eletet magat, vagy az emberi elet az nem tobb mint egy tenyezo a gazdasagban, es ha nem hoz hasznot akkor hagyjuk?
    Nem az utolso legdragabb elet a kerdes most, hanem az elso ami meg olcson is megmentheto.
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2020.02.13. 19:32:45