• Sydra
    #49
    "De, a szocialis halonak kifejezetten az a lenyege, hogy az onhibajukon kivul foldre kerulteken segitsenek"
    Ezt rá lehet mondani, de a valóságban nem ez történik. A kiosztott pénzek 99%-a olyan emberekhez megy akik maguktól is meg tudnák venni a nekik kellő szolgáltatásokat, nem kell nekik ehhez állami közvetítő. Jobb lenne nekik, ha ők közvetlenül költhetnék el a saját pénzüket élősködő közvetítők nélkül.

    "Az oncelu rablast azt korrupcionak hivjak"
    Én azt hívom rablásnak, amikor bárkit kényszerítünk, hogy fizesse ki a másik orvosi ellátását, taníttatását, nyugdíját vagy bármilyét. A korrupció az csak ez után jön.

    "a korrupciot lehet a szocialis halo alcaja moge dugni"
    A korrupció az erőszakos rendszerek természetes következménye. Ha semmibe veszik a tulajdonjogodat az pont azzal jár, hogy utána neked nincs vagy csak nagyon kevés ráhatásod van arra, hogy a tulajdonoddal mi történjen, függetlenül attól, hogy mit ír elő a törvény, vagy miben állapodtatok meg, vagy mit ígért a politikus, amikor rá szavaztál.
    Ez ugyanaz mint a szocializmus problémája csak kicsiben. Ha csorbítod az individuális szabadságjogokat és központosítod a hatalmat, akkor a hatalom tulajdonosának onnantól nem érdeke a te szükségleteidet nézni, ezért megy előbb-utóbb tönkre a rendszer.
    Utoljára szerkesztette: Sydra, 2020.02.13. 16:56:50