Sydra#100
"Nem tudsz semmiféle bizonyítékot szolgáltatni miszerint önkéntes alapon egy ekkora költségvetésű rendszer üzemeltetni lehetne, ekkora léptékben még Gates-ék pénze is csak csepp a tengerben"
Gates vagyona az nagyjából hasonló méretű, mint Magyarosrszág éves költségvetése. És az ő vagyona csak kis része a Microsoft értékének. A Mcrosoft önkéntes alapon működik és meglehetősen sikeres.
"A törvény megszegése áll meg, ez nagy különbség, amire éppen azért van szükség mert önkéntesen nem működik a rendszer csak ha büntetési tétel is van. Teljesen mindegy hogy csak átmész a piros lámpán, nem fizetsz SZJA-t, vagy embert ölsz."
Már sok zagyvaságot fröcsögtél ide, de még mindig nem jutott el az agyadig a gondolat, hogy törvényt bármilyen gazemberségre lehet hozni. Te most itt arról beszélsz, hogy kellenek törvények, én meg arról beszélek, hogy elvi alapon lehet osztályozni a törvények erkölcsi minőségét. Én egy jóval magasabb szintű dologról beszélek és te kb csak annyit értettél meg belőle, hogy szerintem nem kellenek törvények, vagy hogy a törvények rosszak. Nagyon nagyon kevés vagy te egy ilyen vitához. Többet használna neked ha inkább kérdeznél okoskodás helyett.
"Nem értem miért nem mész olyan helyre ahol nincs szervezett állam, ha ennyire nem csíped"
Én a békés és szervezett együttműködés híve vagyok, ami az erejét és sikerét adja ennek a modern civilizációnak. Vagyis nekem ugyanilyen emberek között van a helyem. Te neked a helyed a kommunista rezsimek mélyén van vagy kint az erdőben ahol nem árthatsz senkinek.
"Nem ez volt a kérdés hogy a nyugdíjról beszélj hanem arról a helyzetről amikor a nyugdíjasnak nincs pénze a drága kezelésre."
Válaszoltam már többször, több féle képpen. Leírtam, hogy a te felelősséged segítő családot és baráti kört építeni és az életedet úgy alakítani 65 éven keresztül (munka, takarékosság, biztosítás), hogy a nyugdíjas éveid biztosítva legyenek. Ha te olyan rendszert építesz ahol erre nincs szükség ott az emberek nem törődnek a családjaikkal és kevesebb értéket fognak előállítani, mert más majd úgyis eltartja őket. Én nem akarom, hogy a pénztelen, családtalan nyugdíjasok jól járjanak és legyen pénzük bármire. Ez megölné a társadalom természetes ösztönzőit az értékteremtésre és elszegényítene mindenkit.
Megkérdezheted még tízszer, hogy jó de mi lesz velük és ugyanezt fogom mondani. Ez a válaszom. Nyeld le!
"Ennek a végeredménye az önzés és az aránytalanság, teli van az ország olyan önző emberekkel akik maguktól egy forintot sem fizetnének be a közösbe."
Na itt jön elő a világ minden képmutatása. Az ember önző. Minden ember. Te is. Én is. És ez nem baj. Nem az emberi önzőség ellen kell küzdeni. Minden rendszer ami arra a tévedésre épül, hogy az emberi önzőség kiküszöbölhető az ki lesz szolgáltatva a legnagyobb és legaljasabb emberi önzőségnek. Olyan rendszert kell építeni, ahol az önzőségednek csak kreatív módon szerezhetsz érvényt. Ahhoz hogy kielégítsd a saját önző vágyaidat, ahhoz előbb ki kelljen elégítened mások önző vágyait. Ilyen az erőszakmentes társadalom és a szabad piac. Utoljára szerkesztette: Sydra, 2020.02.16. 12:10:23