• defiant9
    #148
    "Kell hozzá egy cefet nagy bürokrácia"
    Mutasd, mit hívsz te cefet nagy bürokráciának?

    "aki mutyizik előnybe kerül azzal szembe aki meg becsületes."
    Azt meg hogy? Termeli Lölő az áramot, aztén azt mondja hogy nem is szenet égetet vagy mi?

    "és látszólag "random""
    Vagyis nem random. Mivel nincs egységes világpiac így nem lehet teljes a rendszer. Jól látszik hogy a globalizált világhoz passzolna egy világ szintű szabályozás is, olyasmi mint a WTO, csak persze a tagállamok politikusai egy deka hatalmat sem akarnak kiengedni a kezükből. Greta pedig ebben hozhat változást, ha a köv. generáció jobban kiáll a környezetvédelemért, nem úgy áll a kérdéshez ahogy pl. te is.

    A kvóta egy jó módszer, ezzel te mit tudsz szembeállítani? Égessen mindenki annyit és abból amit tud. Hát gratulálok, ehhez tényleg nem kell sok bürokrácia, meg piac. Majd akkor meg is gyújtom a gumiabroncsokat az ablakod alatt ha épp feléd fúj a szél, de aztán szavad ne legyen, nekem ez így a legolcsóbb. Ja hogy erre sem volt érved, csak elsunnyogtál a szokásos módon.

    "Most tűnt fel, hogy olyan világban vagy ahol ha nincs profitod akkor nincs semmid?"
    A profit nem egyenlő azzal hogy nincsenek szabályok, nincsenek adók. A közösség folyamatosan pénzt vesz el az egyénektől, a gazdasági egységektől, ha ezt eddig nem vetted volna észre, akkor javaslom a közgazdaságtan tankönyv lapozgatását, azt fogod látni benne hogy olyan is van hogy adózás utáni nyereség(bár ez számvitel lesz), mily meglepő. Az hogy adó van az üzemanyagon, áramon, CO2-n, atomhulladékon az teljesen illeszkedik a működésbe.