• defiant9
    #146
    "Szóval ne gyere nekem azzal, hogy kapitalista vagyok te meg nem."
    Magamról semmit nem állítottam. Azt mondtam hogy most vérkapitalista érvrendszert használsz azzal hogy a szennyezzünk ha más is szennyez, máskor meg éppen szembe helyezkedsz a kapitalizmus működési mechanizmusaival. Én és liberális megközelítés midig is határt szab az egyén ilyetén szabadságénak azáltal hogy más egyéneknek(tágabb értelemben előlényeknek) is tekintettel van a szabadságára(még tágabb értelemben a köv. generációékra is). A profit orientált cégeknek elsődleges céljuk a profit, a környezettudatosság és a fenntarthatóság mindig is másodlagos lesz, akkor is ha a marketingkommunikáció mást közvetít. A teljes közösség feladata hogy olyan szabályokat hozzon ami megakadályozza hogy telesz.rjuk a világot, erre egy jó módszer az hogy megdrágítod a szennyezés mind legális mind illegális formáját, sőt ha elég nagy vagy még azt is mondhatod hogy tőled nem vásárolok mert szemetes vagy, és be is mószerollak az emberek előtt.

    "De rohadt nagyvonalú vagy mások pénzével. "
    Ahogy mondtam, elfogadom a vérkapitalista megközelítést, tőled is, vannak ilyen emberek, nem vagy hajlandó áldozni egy fillért sem a jólétből. Ne pampogj akkor sem ha valaki a lakhelyed előtt dobja el a gumiabroncsait, mivel neki ez a legolcsóbb megoldás, ne nagyvonalúskodj akkor sem más pénzével.

    "A szokásos személyeskedésed meg már unalmas"
    Mutasd már meg hol személyeskedtem. Az hogy kijelentem egy vitában hogy egyszer A-t mondasz máskor meg B-t, lehet hogy zavarja a személyedet, de attól még egy tényszerű megállapítás. Még a személyeskedés fogalmával sem vagy tisztában.