• Astrojan
  #129
  Itt egy eléggé egyértelmű, lecsupaszított, egyszerű ábra a felmelegedésről, hogy mindenki megérthesse mi zajlik a levegő hőmérsékletével,

  https://ng.hu/fold/2019/06/21/igy-nez-ki-a-globalis-felmelegedes/

  Az utóbbi 20 évben a melegedés felgyorsult a 100 éves vizsgált időszakban.

  Tételezzük fel, hogy az atmoszféra állapota állandó és egy stacionárius, egyfajta egyensúlyi állapotban van, tehát a (Napról) bejövő energiát teljes egészében ki is bocsátja a világűrbe.

  Ha most a Napról érkező energiát mondjuk megduplázod, akkor szintén a teljes energiamennyiség eltávozik a világűrbe, egy némileg nagyobb átlaghőmérsékletnél beálló egyensúlyban.

  Ellenben ha nem engeded eltávozni, mert üvegházat csinálsz a Földből, akkor még a Napsugárzás emelkedése nélkül is láthatóan drámaian melegszik a klíma. Ha a Nap ebbe még esetleg besegít -ami lehetséges vagy elképzelhető- akkor az csak hab a torkán, de nem az okozza a felmelegedést. A Nap sugárzásának növekedése miatt nem szalad meg a felmelegedés, hanem csupán némileg emelkedik, mert a kisugárzás nem gátlódik.

  Nekünk nincs 50 évünk ezen filózni, mert már benne vagyunk nyakig. Az időjárás megbolondult, mindenütt szélviharok, kiszáradó növényzet, kivágott erdők, elkoszosodott óceánok, kiirtott állatvilág és az égbe szaporodó embertömeg. Szétszórt, felélt nyersanyagok, elfogyó olaj, atomhulladék, nem fenntartható egyensúly.


  Utoljára szerkesztette: Astrojan, 2019.12.29. 09:22:24