• defiant9
    #32
    "Az visz előre, hogy kijön az új iPhone, meg évente cseréljük a tárgyainkat, aminek többsége használva sincs."
    Ilyet nem írtam, ellenben a várható élettartamról, életminőségről igen. A tárgyak többsége jellemzően van használva, de nem te határzod meg e tekintetben a normákat akármennyire is szeretnéd, de ha visszavágysz a szocializmus hiánygazdaságába akkor csak rajta, megteheted hogy ne vásárolj, a liberális értékrend szerint nincs rajtad kényszer, el is áshatod a pénzed hogy kivond a gazdasági körforgásból. Kérdés hogy akkor minek is mentél Angliába pénzt keresni a tőke rabszolgájaként.
    "Nem mondod, hogy a trianoni békedidktátum meg a Tanácsköztársaság után kevés volt a várható élettartam."
    De mondom, meg előtte meg rosszabb is, semmi köze Trianonhoz. És mi erre az érdemi válaszod? Semmi.
    Újfent nem válaszoltál, hogy akkor miért is nem költözöl tanyára. Ez a kérdés is mindig sarokba szorít, ilyen gerinctelen struccpolitika jellemzi a vitastílusod, illetve a vizet prédikál de bort iszik papi mentalitás is vastagon ott van.
    Az állításaid továbbra is üresek. nincs mögöttük semmi igazolás csak fantazmagória. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a gépek fogják egyre inkább átvenni a termelést. A bioszférát éppen ez a fejlett technológia fogja megmenteni nem Horthy korának szén alapú gazdasági modellje. Nyomorgás volt akkor mai mértékkel nézve, 1000 újszülöttből több mint 200 meghalt egy éven belül, higiénia hiánya, tudatlanság, elmaradott egészségügyi rendszer. Tényleg ezt sírod vissza? Az imádkozás nem menti meg őket csak a fejlődés, az istened simán hagyta az ártatlanokat meghalni, de egy agymosott hívőről mint amilyen te vagy ez nyilván lepereg.