• Tetsuo
  #31
  Te tipikusan a haladár eszmék agymosottja vagy, aki szerint tök jó, hogy Ámerika a világ ura és csúnya nácik, meg most éppen oroszok meg kínaiak... Meg éppen a nyugati, materiális rendszer az (igen, már Keletet is szé[email protected]), ami megoldja a világ problémáit, az nem érdekes, hogy sokszorosan nem fenntartható és az erőforrások kizsigereléséből, másokon való élősködésből, alapvető erőszakból tartja fenn magát egy kimerülőfélben lévő bolygón. Ez maga a fejlődés.
  Az visz előre, hogy kijön az új iPhone, meg évente cseréljük a tárgyainkat, aminek többsége használva sincs. Nem baj, a lényeg, hogy pörögjön a gazdaság.
  Mindent [email protected], megmérgezünk magunk körül. Már nincs ép, tiszta terület a Földön, de még körülötte sem. Amihez a modern ember hozzányúl, amit megpróbál megjavítani, az még inkább tönkremegy. A problémamegoldással, az újabb technológiákkal még súlyosabb galibákat okozunk - nem baj, mert ez a progresszió.
  Amíg a szekér le nem zuhan a szakadékba (civilizáció globális összeomlása), addig annak kell örülni, milyen gyorsan halad a szekér.
  Vak vezet világtalant, önző, kicsinyes érdekű politikusok, demokráciának hazudott rendszere - mondanám -, de nem így van. A legfelsőbb szinteken más érdekek vannak, de ennek megértésehez éppen szükséges a kritizált hittanoktatás, teologikus, beavató által támogatott vallási elmélyülés - ez az, ami leginkább hiányzik a nyugati társadalomból, de már a keletiből is.

  Nem mondod, hogy a trianoni békedidktátum meg a Tanácsköztársaság után kevés volt a várható élettartam. Most meg sok, de milyen minőséggel, milyen mérgekkel; és a föld másik felén, akiken élősködik ez a rendszer a nagy ökológiai lábnyomával, nekik mekkora a várható életkoruk? Ezek (is) ugyanis összetartoznak.
  Rákos burjánzásként mindent, az egész gazdatestet (bioszférát) is elpusztító kapitalizmus, illetve annak ernyője, a demokrácia leginkább aktuális deviatív formája, a judeokrácia ideig-órág (maximum 1-2 évszázadig) fennmaradhat, de a sorsát nem kerülheti el és most nem akarok szent könyvekből idézni, elég a materiális létre leszűkített logikát elővenni és belegondolni, valóban belegondolni tabuk és részrehajlás nélkül, mi lesz a vége ennek a pazarló, nihilista, hedonista létnek: önmagát emészti fel.