• Tetsuo
  #22
  Koporsószög? A hittanoktatás?! Nooormális?
  "Klebersberg-féle államosítás..." Ez többszörös képzavar. Klebesberg nem államosított semmit, ma pedig SEMMILYEN folyamat nem azonos az akkori rendszerével.
  Ma semmi sem nemzeti, csak a dohánybolt. Vagy szerinted ez a nacionalizmus, a hazaszeretet? Hogy a dohányboltot nemzetinek hívjuk és a haveroknak kiosztjuk a lehetőségeket?
  A Horthy-korszakban Magyarország lenagyobb tragédiája után virágzott a nemzet. Az okokon lehet vitatkozni, de ezt nem lehet elvitatni.
  Manapság pedig bármilyen párt kerül is hatalomra, egyszerűen még lejjebb taszítja a magyarok nimbuszát, szellemiségét, és ezek a koporsószögek.
  Elhaladt a világ? Ja, de nem fejlődésben, hanem a szakadékfelé-rohanásban. Senki sem "előrefele" megy, mindezt nem hívhatjuk fejlődésnek, ahogy a globalizmust sem tekinthetjük feljebblépésnek, hanem ellenkezőleg.
  Vagy szerinted a kapitalista, állandó növekedésre kényszerítő élet-halál verseny, a 'minőség elé helyezett mennyiség'-alapú fogyasztói társadalom és az általa kitermelt rendes, nacionalista népek helyetti zombihadak "előremennek", fejlődnek?
  A technika kétségtelenül "fejlődik", de leginkább csak sietteti a rossz irányba haladást.
  Éppen ezek, a kultúrát (és minden mást) mérgező, roppant módon kifinomult, mára mindent átszövő porgresszivista, haladár eszmék amiknek ti is bedőltök, teszik vakká az emberek többségét, így a többség csak a szakadékba zuhanáskor ébredhet fel rózsaszínködös álmából, vagy talán akkor sem.