• defiant9
  #13
  "Az ne zavarjon benneteket, hogy 1. A tanterv módosításának hatása nem azonnal, hanem a későbbiekben mutatkozik meg;"
  "Azonnal" nyilván nem, de 1 év alatt már mérhető. Ha jövőre szar könyből tanítanak szar órkánon szar módszer szerint akkor év végén már mérhető az eredmény, 4 év múlva meg méginkább.

  "Attól lett rossz a PISA-féle szövegértés meg a matematika?"
  Igen, attól lett hogy a tanulók a matek teszten szarul szerepeltek.

  "Nem, az az SZDSZ rombolásának"
  A rombolás csak egy üres szó ha nem rakod mögé hogy konkrétan minek a rombolása. Általánosan bármi változásra rá lehet mondani, arra is amit a Fidesz csinál, lerombolta a régi rendszert. Az eredmények viszont szarabbak lettek, ez ami magyarázatra szorul.

  "csak az ottani magániskolák feltornázzák a számokat, vagyis két külön kaszt van"
  Tehát a liberális, nem centralizált tantervet követő intézményben jobbak az eredmények. Míly meglepő, minden tanuló jobban teljesít ha a képességéhez illeszkedő rendszerben van, ehhez kell pl. az intézményi/tanári szabadság akár tankönyv választási lehetőséggel is, csak ez nem fér össze a kommunista egyenszilárdságú diktatórikus módszerrel.

  "Egyébként a tények magukért beszélnek. Ámerika is a poroszos iskolarendszerben részesült koponyák segítségével lett naggyá"
  Szokásos múltba révedésed. Az amerikai magánegyetemek(Harvard, MIT, Caltech, stb) a világ legjobbjai, ma innen kerülnek ki a legjobb tudósok, mérnökök, a német egyetemek a fasorban sincsenek, nemhogy a magyarok. A liberális amerikai gazdaság lendülete pedig egyáltalán nem fulladt ki.

  ui: Az hogy Ira kérdéseire meg sem próbáltál válaszolni csak azt bizonyítja hogy a szokásos lózung mondás szintján vagy ismét.