• Tetsuo
  #12
  Az ne zavarjon benneteket, hogy 1. A tanterv módosításának hatása nem azonnal, hanem a későbbiekben mutatkozik meg;
  2. A jelenlegi kormány se nem magyar, se nem nacionalista.
  Konkrétan mi változott? A hittanoktatás? Attól lett rossz a PISA-féle szövegértés meg a matematika? Nem, az az SZDSZ rombolásának, majd a sorra következők közönyének eredménye.
  A közoktatásban egyébként Nyugaton az előrehaladt liberalizmusnak köszönhetően még rosszabb a helyzet, csak az ottani magániskolák feltornázzák a számokat, vagyis két külön kaszt van. Nem tagadom, hogy hazánkban is így lesz - máshogy nem is lehetne.

  Az oktatás metódusa, azon belül a pedagógusok oktatása természetesen roppant lényeges, hiszen ezen áll vagy bukik az egész.
  A németektől átvett, magyar sajátosságokkal finomrahangolt közoktatási rendszerben nevelkedtek híres, modern tudósaink, illetve innnen repült szerte sok más nemzet nagy feltalálója és kiemelkedő szakembere.
  Kissé slendrián módon, itt van megfogalmazva az adott oktatási rendszerek különbsége: link.
  Egyébként a tények magukért beszélnek. Ámerika is a poroszos iskolarendszerben részesült koponyák segítségével lett naggyá, amit leginkább a nácik lerablása exponált. Mindenki hallott Wernher von Braunról, aki a hátán vitte az amerikai űrprogramot, de sok tízezer tudós és szakember kapott letelepedést az Egyesült Államokban függetlenül a náci múltjától.
  A liberalizmusnak köszönhetően ez a lendület fulladt ki a különböző országokban, régiókban, hol előbb, hol később.
  Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2019.12.26. 12:45:47