• NEXUS6
  #8
  Mármegbocsáss, nyilván írhattam volna priviben is a választ, de a #3 hsz is az olyanoknak szólt, akik hisznek a "Glorious PC master race" féle dumában.
  Te, nyilván nem tartozol közéjük, én sem, de a "Glorious console master race"-be sem hiszek. Felesleges a platformokat még jobban szembeállítani.

  A szembenállás, ellentmondás ugyanis ebbe az egészbe kódolva van. Először is az emberek sokszor így tudják a saját identitásukat meghatározni. Másodszor az adott platform vezető cégeinek még érdekük is ezt a fajta ellentétet táplálni, érzelmileg a brandhez kötni a vásárlót.

  Ott van a bibi, amikor a saját termékeik jelentenek egymásnak konkurenciát. Pl. Ps4 vs Ps4 Pro, 4K Tv vs. PSVR. Nyilván, hogy az egyik támogatását gyak a másik kárára teszik. Az M$ kitalálta, hogy upgradeli a gyengébben teljesítő konzolját, hogy egyrészt erősebb, meg eleve 4K kompatibilis legyen. Erre a Sony 1 évvel korábban gyorsan kiadott egy saját upgradelt verziót, hasonló céllal, de valójában gyak csak hogy a másik fél vitorlájából kifogja a szelet. Hiszen a kérdés is eleve hülyeség, lévén, hogy a 4K Tv-k eleve felskáláznak mindent és ehhez rahedli, viszonylag hatékony beépített képjavító technológiát alkalmaznak. Átlagjúzer, kezsölpléjer észre sem veszi, hogy a Tv-je, vagy pedig a konzol miatt néz ki jobban a játék! :D
  A HC gámer meg csak néz, hogy akkor most mi van? Csak mert hiába van 2X olyan erős hw a drágább konzolban, ha az a policy, hogy ezt kihasználó új fícsöröket nem rakhatnak bele a fejlesztők a játékokba. Tekintve, hogy a natív 4K-ra ezek a hw-ek még mindig gyengék, igazából csak annak éri meg ilyen új konzolokba beruházni, aki 1080p-s megjelenítőn is jobb/gyorsabb képet akar, mert mondjuk masszivan online játékozik.
  Aztán ugye a PC-s átlagszint folyamatosan emelkedik, ami húzná felfelé a játékokat. Csakhogy egy 7 éves aktív élettartamú konzol úgy 3 év után már nagyon le van maradva. Na ennek kompenzálására kb jók lennének az upgradelt verziók, csakhogy átlagpistikének, átlagnagyi valszeg az utolsó aktív évben is, idén is a sima PS4-et, XB1-et veszi meg. Jövőre meg már jön az új generáció.

  Szal ez is olyan példa, amely mentén lehet az embereket hülyíteni és a cégek meg is teszik. Ha a konzolból, annak is egy típusából több a bevétel, akkor abban az esetben is ez lesz az elsődleges platform, ha a hw-már kiadáskor is gyenge volt, és ezen nem változtat az, hogy bármennyi pénzt is toljanak a HC PC-sek az erőműveikbe. Gyak ők fizetik ki annak a technológiának a fejlesztési költségeit, aminek jóárasított verzióját majd a köv generációs konzolokba nyomnak. És mit kapnak cserébe? Gyak bencsmárkoat futtathatnak, mert a progik sokszor játszhatatlanul optimalizálatlanok a konzol verziókhoz képest.
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.11.30. 12:02:53