Ötvös Tibor

December 12-én jön a PC-s Detroit: Become Human

Megkapta megjelenési dátumát a Detroit: Become Human.

Csak az Epic Game Store felületén lesz elérhető a Detroit: Become Human, mely ma végre megkapta hivatalos megjelenési dátumát is. A Quantic Dream elmondása alapján december 12-től lesz tölthető ez a remek kaland, mely remélhetőleg megtalálja az utat a számítógépes kalandrajongókhoz is. Akinek pedig ez a játék teszik, az próbálja ki a másik két kalandot is (Heavy Rain és Beyond Two Souls). Vagy ha azokat már letudta, ezt se hagyja ki.

A program világában az androidok és az emberek együtt élnek, ám ez komoly súrlódásokat okoz. A korábban gépnek tekintett "eszközök" saját érzelmekkel bírnak és ezek hatására hozzák meg a döntéseiket is. A játékban három android irányítását kapjuk meg, akik egy ponton elkezdenek érezni. Ez pedig egy ilyen lelketlen világban életveszélyes rájuk nézve.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #9
    Igen. Ezek tök jogos kérdések. És valszeg nem idén, nem jövőre, még csak nem is akkor merülnek fel, kb 20-30 év múlva, amikor elvileg a játék játszódik.

    Szerintem is még évszázadokra vagyunk ezektől a kérdésektől. Nem tudunk mesterségesen életet létrehozni, egy élettelen, de életre alkalmas környezetben. Nem tudjuk mik ennek a konkrét feltételei. Nem tudunk mesterséges általános intelligenciát létrehozni, egy mozgó platformba épített csetprogi még nem robot, a klasszikus értelemben. És nem tudjuk a különbséget az értelem és a tudat között. Egy megfelelően bonyolult, akár mesterséges értelem automatikusan megkapja a tudat képességét, vagy ahhoz tényleg valami isteni áldás kell, akár szó szerint is? Nem tudjuk.

    A játék elég nagyvonalúan túllép ezeken az alapkérdéseken. Gyak átviszi a hangsúlyt egy píszís kisebbségvédő irányba. Nem, ez a játék nem az androidokról szól, az csak egy ürügy. Hanem a kisebbségről, az elnyomásról. Ha még nincs tele a törpöd a manapság rogyásig nyomott ilyen sztorikkal, amit viszont lég mélyen kiveséz, akkor még élvezetes is lehet a sztori. De az androidokat kicserélheted bármilyen elnyomott genderségre, vagy akár magadra bármi miatt is.
    A jéték meg gyak egy interaktív mozi. Nem az a lényeg, ami 1-2 küldiben van, hogy milyen ügyesen mozgatod a karaktert a pályákon, amit úgy is el fogsz baxni. Mert órákon keresztül csak nézed a sztorit és beszélgetsz, elmélázol a döntéseken. Aztán nyilván váratlanul a nyakadba esik egy akciójelenet, amire csak kapkodsz és szidod magad, nem a készítők anyját, mert elbaxtad és a karakter meg meghalt, kiesett a sztoriból.

    Ez egy ilyen játék. Nem mindenkinek jön be, és nem fogsz havi akár több száz órát beletolni, mint egy online játékba.
  • NEXUS6 #8
    Mármegbocsáss, nyilván írhattam volna priviben is a választ, de a #3 hsz is az olyanoknak szólt, akik hisznek a "Glorious PC master race" féle dumában.
    Te, nyilván nem tartozol közéjük, én sem, de a "Glorious console master race"-be sem hiszek. Felesleges a platformokat még jobban szembeállítani.

    A szembenállás, ellentmondás ugyanis ebbe az egészbe kódolva van. Először is az emberek sokszor így tudják a saját identitásukat meghatározni. Másodszor az adott platform vezető cégeinek még érdekük is ezt a fajta ellentétet táplálni, érzelmileg a brandhez kötni a vásárlót.

    Ott van a bibi, amikor a saját termékeik jelentenek egymásnak konkurenciát. Pl. Ps4 vs Ps4 Pro, 4K Tv vs. PSVR. Nyilván, hogy az egyik támogatását gyak a másik kárára teszik. Az M$ kitalálta, hogy upgradeli a gyengébben teljesítő konzolját, hogy egyrészt erősebb, meg eleve 4K kompatibilis legyen. Erre a Sony 1 évvel korábban gyorsan kiadott egy saját upgradelt verziót, hasonló céllal, de valójában gyak csak hogy a másik fél vitorlájából kifogja a szelet. Hiszen a kérdés is eleve hülyeség, lévén, hogy a 4K Tv-k eleve felskáláznak mindent és ehhez rahedli, viszonylag hatékony beépített képjavító technológiát alkalmaznak. Átlagjúzer, kezsölpléjer észre sem veszi, hogy a Tv-je, vagy pedig a konzol miatt néz ki jobban a játék! :D
    A HC gámer meg csak néz, hogy akkor most mi van? Csak mert hiába van 2X olyan erős hw a drágább konzolban, ha az a policy, hogy ezt kihasználó új fícsöröket nem rakhatnak bele a fejlesztők a játékokba. Tekintve, hogy a natív 4K-ra ezek a hw-ek még mindig gyengék, igazából csak annak éri meg ilyen új konzolokba beruházni, aki 1080p-s megjelenítőn is jobb/gyorsabb képet akar, mert mondjuk masszivan online játékozik.
    Aztán ugye a PC-s átlagszint folyamatosan emelkedik, ami húzná felfelé a játékokat. Csakhogy egy 7 éves aktív élettartamú konzol úgy 3 év után már nagyon le van maradva. Na ennek kompenzálására kb jók lennének az upgradelt verziók, csakhogy átlagpistikének, átlagnagyi valszeg az utolsó aktív évben is, idén is a sima PS4-et, XB1-et veszi meg. Jövőre meg már jön az új generáció.

    Szal ez is olyan példa, amely mentén lehet az embereket hülyíteni és a cégek meg is teszik. Ha a konzolból, annak is egy típusából több a bevétel, akkor abban az esetben is ez lesz az elsődleges platform, ha a hw-már kiadáskor is gyenge volt, és ezen nem változtat az, hogy bármennyi pénzt is toljanak a HC PC-sek az erőműveikbe. Gyak ők fizetik ki annak a technológiának a fejlesztési költségeit, aminek jóárasított verzióját majd a köv generációs konzolokba nyomnak. És mit kapnak cserébe? Gyak bencsmárkoat futtathatnak, mert a progik sokszor játszhatatlanul optimalizálatlanok a konzol verziókhoz képest.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.11.30. 12:02:53
  • ugh #7
    Mu mondanivaloval, kurvara intellektualisnak van eladva, de a valodi kerdest meg nem meri feszegetni.
    Az ember az ertekesebb mert ha megszunik kesz vege. Ezeket a szarokat meg legyartjak ujra (ezt a jatek is emliti) majd ratoltik a doglott modelt.
    Azaz ettol ertektelen mert barmikor potolhato.
    Fel akarnak szabadulni a rabszolgasakbol.
    (ami az elejen abbol all, hogy allnak egy roncs hajon maguk ele bamulva)
    Es mit kezdenek vele.
    Full ertelmetlenne teve a sajat "letezesuk". A funkciojuk ad nekik ertelmet.
    (az embernel nem ez az elsodeleges feladat hanem hogy letrehozzon egy nalanal lehetoleg "fejlettebb utodot".)
    Etc etc.
    Nem tesz kulonbseget az elo, az inteligens, es az empatia fogalmak kozt.
    Ami inteligens, az emaptikus es elo (WTF).
    Megneznem az elso papucsallatkat aki leteszi a doktorit.
    Az emberek 70%-a gyoker es ezt reprenzentalja a jatekos tarsadalom is azzal, hogy mindenki erteni veli a lenyeget.
    Ha ertene rajonne, hogy full ostobasag az egesz.
    Egyszeru es feluletes.
    A jatekmenet (vicc jateknak nevezni) meg dogunalom.
    Gagyi.
    Utoljára szerkesztette: ugh, 2019.11.28. 11:22:59
  • ostoros #6
    Ne légy gyökér...
    Ne hogy már a pc-sek hibája legyen, hogy egy gyökér multicég a szaros játékát csak szaros indiai programozókkal portolja pc-re.
  • NEXUS6 #5
    Khmmm. Ez a gáma konkrétan már ingyen elérhető volt a PSplus-osok számára (Effektíve ha az előfizetési díjat is beleszámolom akkor na jó legyen 500 Ft.
    Amúgy a napokban kezdtem újra végigvinni.)

    Szal a Sony a konzolosokból már kitermelte magának, azt amire profittal számolt, most odaveti a maradékot a glorious PC gamer master race számára. ;)

    Nekem van PC-m is, rengeteget játszanék rajta, mert soxor megvettem ua játékot PC-re is, mert azt hittem jobb lesz, mint konzolon. Nem lett jobb! Trágya xar volt a PC port. 2X olyan erős gépen, mint a konzol hw, szaggat, laggol, órákig tölt. Stb. Ha egyáltalán elindul és a 2-3X annyi memória mellé nem kér még egy kicsit.
    Az utóbbi években kb 300-ezret költöttem egy vásárláskor közepes gémer PC-re, azóta nagyjából semmit nem játszok vele, arra jó, hogy az ilyen hülye kommenteket ezen írjam, amíg arra várok, hogy letöltöm a köv PS játékomat. ;)

    Glorious PC master race, mí? Faszom, az! XD
    Addig is kipörgetem még egyszer a Detroitot, jó várakozást kívánok.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.11.26. 14:49:01
  • Relixo #3
    Hogy lenne már halott a PC?!?! Még a feltételezés is alapvető hülyeség.
    A konzol meg mobil kukára való ovis eszköz... egy PC-t sose tudnak überelni vele. Az hogy sok az agyhalott zombi ember aki csak a tapizgatós mobilhoz ért vagy éppen a konzolhoz joystickkal (oké legyen kontroller mert azt szeretik) attól még kismillió dologhoz nem fog tudni érteni se egy mobil se egy konzol.... Az egy dolog,hogy ősemberek nem használják és ezért nem tudják a funkcióit a PC-nek.

    "Csak az Epic Game Store felületén lesz elérhető"
    Ezt meg nem is értem miért erőltetik? Csak a játékosokat hergelik vele és mindenki inkább vár steam-re meg crack-re. (jó oké gazdag Pistikék biztos megveszik akiknek totál mindegy)
    Utoljára szerkesztette: Relixo, 2019.11.23. 18:43:35
  • Szefmester #2
    Hírértékű hogy megjelenik egy béta? Majd ha a steamen is megjelenik, nem csak a buggyűjteményekkel teli epicen.

    Ez az ára annak ha konzolportokat exkluzívként adja a pc-seknek.