Half-Life Alyx
  • Evoluti0N
    #84
    Kopipaszta Rift S és Quest összehasonlítás tőlem másik topicból
    Mindkettőnek megvan az előnye és hátránya.

    Rift S Csak PC-n használható. Quest PC-vel és különállóan is használható

    A Rift S-nek LCD kijelzője van és ezért a színek és a fekete nem olyan jó, mint a Questben, de az LCD kijelző miatt a screen door effect kevésbé jön elő, mint a Quest esetében, annak ellenére, h a felbontása kisebb. A Questnek OLED kijelzője van és ezért a színek és a fekete jobb, mint a Rift S esetében, de az OLED kijelző miatt a screen door effect jobban előjön, mint a Rift S esetében, annak ellenére, h a felbontása nagyobb.

    A Rift S esetében az IPD (szemek közötti távolság) beállítások szűkebb skálán mozognak és csak szoftveresen állíthatóak, a Quest hardveresen és nagyobb skálán. Így előfordul, h egyesek a Rift S-nél nem tudják beállítani akkorára, ami nekik ideális lenne.

    Árban a Rift S és a Quest 64GB-os verziója megegyezik, azonban, ha a Questet számítógépen (is) akarod használni és a hivatalos kábelt akarod megvenni mellé, akkor drágábban jön ki, mint a Rift S. Ugyanakkor olcsóbb, nem hivatalos kábelekkel is működik. Ha megfelelőt veszel, akkor ugyanolyan jól, mint a hivatalossal.

    A Rift S kényelmesebb, mint a Quest.

    Szerk: Amúgy, ami a felbontásokat illeti: Quest 1440 x 1600 szemenként, Index szintén, Rift S-ben csak egy kijelző van különválasztva és nem kettő van benne és az meg 2560×1440.
    Szerk 2: De amúgy jól tudjuk, h nem csak a felbontás számít bele abba, h mennyire jön elő a SDE. Ezért nincs fingja grebbernek.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.03.27. 14:24:19