• Attilawap
    #15
    Alapvetően sok cégnél nem is az okozza a legnagyobb problémát, hogy megszűnik egy szoftver terméktámogatása, hanem az, hogy úgy szűnik meg egy szoftver terméktámogatása, hogy a modernebb szoftvernek nem tudják kezelni a régebbi formátumokat. Ilyen probléma van például az egészségügyben, ahol rengeteg idő lenne egy modernebb szoftverbe betáplálni a betegek adatait egyesével, így inkább maradnak a régi elavult szoftvernél, mert akkor legalább nem kell foglalkozni a mesterségesen generált problémával és jó nekik a régi jól bevált DOS-os progi is. Ha lenne átjátszási lehetőség (kompatibilitás) a szoftverek között, akkor nem okozna akkora problémát a frissítgetés, átállás. De gyanítom nemcsak az egészségügyben vannak ilyen IT problémák.

    "A szakember példaként hozta fel, hogy a Windows 10 futtatásához 40-szer nagyobb processzorteljesítmény kell, mint egykor a Windows 95 működtetéséhez, s eközben a szükséges memóriamennyiség is a 250-szeresére, a merevlemez-kapacitás pedig a 320-szorosára nőtt."

    Hja, csak azt elfelejti a szakember, hogy a Windows 7 megjelenése óta (2009) a Microsoft által kiadott OP-rendszerek gépigénye nem változott. Pedig azóta volt Win8-8.1 meg Win10 is, mindegyiknek kb. azonos a gépigénye, max abban van egy kis eltérés, hogy a Win10 igényli az SSD-t különben 5 perc lesz a bootolás. Aztán ott van a Vista, ami a Win7 előtt jött ki és még a gépigénye is nagyobb volt, mint a Win7-nek. Ennyi erővel akár a DOS-hoz is hasonlítgathatnánk a Win10-et vagy a Commodore64-hez. Ennek semmi értelme, hogy a Win10-et hasonlítjuk össze a Win95-el.
    Utoljára szerkesztette: Attilawap, 2019.11.22. 21:05:17