• Zoltan1984
    #8
    Az a baj, hogy ugy kepzeled el az egeszet, hogy veletlenszeru atomok hirtelen csak osszeallnak egy elo valamive, ami tenyleg elkepzelhetetlen.
    Ezzel szemben, nagyon ugy nez ki, hogy a kemiai folyamatok alapvetoen olyanok, hogy a termeszet az emlitett korulmenyek kozott nem csak letre akarja hozni az elolenyeket felepito alapveto molekulakat, hanem azokat olyan tulajdonsagokkal vertezi fel amelyek azok tovabbi celzott kombinalodasat is tamogatjak.

    A kivalasztodashoz nem kell elolenynek lenni. Van egy olyan fogalom, hogy autokatalizis. Ez azt jelenti, hogy egy anyag altalaban kozvetve elosegiti hozza hasonlo anyagok letrejottet. Amint egy autokatalitikus folyamat beindul, altalaban exponencialis sebesseggel masolja magat, amig a korulmenyek engedik. A kulonbozo autokatalitikus folyamatok versengenek egymassal. Ez egeszen elonek hangzik, mikozben egyszeru molakulak leveserol van szo.

    Ha mindenaron hinni akarsz egy teremtoben, akkor o teremtette a termeszetet ilyenre, de nincs jele, hogy utana belenyult volna. De jobb, ha kemiat tanulsz inkabb, mert fun!