• dyra
    #178
    Az én elméletem ami nem tudományos csak fantazmagória az, hogy az élet az egész világmindenségben jelen van és valamikor az ősrobbanás után alakult ki.

    Van ez az érdekes elmélet
    https://www.nature.com/news/life-possible-in-the-early-universe-1.14341

    Ami pont ezt fejtegeti. Akkor az univerzum sokkal kisebb és sűrűbb volt így a szükséges anyagok rendelkezésre állhattak és volt egy idő amikor a viszonyok is megfelelőek voltak, plusz betudta "fertőzni" az egész világmindenséget. A sugárzást akár alkalmazkodással is kibírhatta vagy olyan sziklákba ágyazódott amik védelmet nyújthattak neki.

    Becsapódnia se feltétlen kell de akár azt is kibírhatja, de ha simám eléri a légkört egy kis sejtecske akár simán le "ereszkedhet" a bolygó felszínére.

    Ez az elmélet azért is jó mert a korai föld meglehetősen gyorsan változó hely volt könnyen lehet, hogy a kellő anyagoknak nem volt elég helye és ideje, hogy összeálljon ráadásnak ahogy olvastam gyakorlatilag gyorsan elterjedt az egész földön erre utalnak a legrégebbi felelhető kőzetekben lévő nyomok hiszen mindenhol találtak olyan ásványokat amiket vélhetően elő sejtek hagytak hátra. Ha szépen "bombázta" a földet az élet akkor az rövid időn belül az egész bolygón megtudott jelenni.

    Ezek a képek a wikipédiáról vannak
    https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89let_a_Marson


    Az ALH84001 meteoritban talált nanométeres, a baktériumokra hasonlító képződmények



    A Nakhla meteorit egyik szemcséjének pásztázó elektronmikroszkópos felvétele. A felszínen látható gödrök hasonlítanak a földön baktériumok által kivájtakra, a bennük lévő megkövesedett anyagdarabok maguk a mikroorganizmusok vagy anyagcseretermékeik lehetnek.


    Ezek tudományosan nem bizonyítottak. Mindazonáltal jelezés értékűek, hogy még sok dolog vár megoldásra az élet keletkezésével kapcsolatban.

    Nehezen tudom elképzelni, hogy azon a földön ami éppen hogy csak kialakult megjelenjen az élet spontán és az ne pusztuljon el azonnal teszem azt egy vulkánkitörés vagy egy meteorbecsapódás következtében. Ha viszont kívülről érkezett akkor ez a veszély egy percig nem állt fent.

    Tudom most sokan belém fognak kötni. Ezért mondom nem vagyok biológus se filozófus se semmi. Ez csak a saját elképzelésem és szerintem logikus is.

    Ha az Európa, Mars, Enceladus és talán a Titánról többet tudunk majd könnyen lehet a válaszokat is megkapjuk ezekre a felvetésekre. Az Európa, Enceladus és Titán esetében nagy eséllyel kizárható a földi "szennyezés". A Mars-ra még lehet mondani, hogy a földről került oda.

    A linket köszönöm elolvasom.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.11.23. 21:18:41