• dyra
    #12
    "A meglehetősen rövid az több százmillió év, ez olyan sok hogy emberi, de még a homo sapiens lépték is eltörpül mellette."

    Ja csak éppen mennyi idő is kellett, hogy kialakuljanak az összetettebb élőlények? Ott érdekes a kezdeti "gyors" kialakulás átváltott évmilliárdosba (többe).

    "A bibliai teremtés szerint az ember a semmiből keletkezett, na ez ami garantáltan szembe megy a bizonyítékokkal, logikával."

    Ja mint az ősrobbanás. Az hihetőbb.

    "A világűr nem egy barátságos hely, az univerzumnak 1 milliárd év kellett ahhoz hogy annyira lehűljön hogy a Hidrogén/hélium ködökből galaxisok formálódjanak. Az meg remélhetőleg megvan hogy az élet építőköveinek számító nehezebb atomok még később jöttek létre."

    Erről kb semmit nem tudunk. Puszta spekulációk.

    "Számomra ez a meteor kiszakít 'A' bolygóból egy élőlényt majd becsapódik 'B'-be egy valószínűtlen scenarió, meg az is hogy sokmillió éven át tudna a mélyűrben utazni/életben maradni(ma sem látunk élő metoritokat, az RNA egy sérülékeny dolog), egy óceánparti sáv sokkal barátságosabb környezetnek tűnik komplex kémiai rendszerek kialakulásához. Az óceáni mélységgel nekem az a bajom hogy kizárja a napfényt mint legkézenfekvőbb kémiai folyamatokat tápláló energiaforrást, az élet kialakulásához ez nem tűnik jó iránynak, de aminosav forrásnak jó lehet, a korai Földön meg a vulkanikus aktivitás sokkal általánosabb volt, miért ne lehetett volna a szárazföldi 'tavacskák' közelében is ilyen. "

    Akkor miért nem tudunk élőlényeket létrehozni mesterséges körülmények közt? Ha olyan könnyű ez a folyamat akkor mi simán feltudnánk gyorsítani. Valószínűleg azért mert valami mégiscsak hibádzik.