• dyra
    #10
    Ez pusztán logika. A föld legrégebbi kőzeteiben amiket kutatni tudtunk már ott vannak az élet nyomai. Azok ahogy tudom 4 milliárd év körüliek. A föld 4,6 milliárd éves (azt mondják) vegyük azt, hogy kellett neki pár száz millió év, hogy lehűljön. Tehát az életnek meglehetősen rövid ideje volt kialakulni ahhoz, hogy a 4 milliárd éves leletek legyenek ezért sokkal logikusabb, hogy érkezett a földre.

    "Elég csak annyi, ha véletlenszerűen egymás után fűzöl aminosavakat, akkor az így kialakult peptidek közül minden TIZEDIK mád katalizál valamilyen biokémiai folyamatot."

    Na és akkor mi van? Annak már van DNS-e vagy mi? Ha úgy lenne ahogy mondod egy laborban fognak sok élettelen cuccot megteremtik a feltételeket ott meg kialakul valamiféle élet mert hát csak véletlenszerűen össze kell fűzni aminosavakat. Tök egyszerű nem? Nem.

    Ez nem teremtő meg nem teremtő kérdése az egyébként amúgy is makacsul előjön mindig mert jelen pillanat nem értjük a létezésünk okát.

    Véleményem szerint sokkal valószínűbb, hogy kezdetleges egysejtűek már a föld kialakulása után érkeztek a földre az élet pedig nem a földön alakult ki, ezért is várom izgatottan az Európa, Mars, Enceladus küldetéseket ott a legvalószínűbb, hogy találunk valamit. És ha ott is találunk életet és tegyük fel hasonlót mint a földi az igenis komoly kérdéseket fog felvetni az univerzummal kapcsolatban.

    Miért ne lehetne, hogy az ősrobbanás után már nem sokkal kialakult? És akkor szanaszét "befertőzte" az univerzumot.