• CrazyAchmed
    #118
    Minden oké, köszi! :) Azért nem jelentkeztem, mert várom még a "megfejtésedet" a geometriával kapcsolatban, mert a 115 az nem az...

    Egyébként meg elengedtem ezt a vitát. Igazából nem fogsz tudni meggyőzni, mert 100%-ra meg vagyok győződve arról, hogy tévedsz. A körtranszformációs ábrád. és a hozzá fűzott magyarázat teljes kudarc, isteníted a Pi-t, de valójában teljesen félreérted azt is.

    Lássuk, hogy én mit vettem le belőle: Az ábrád összes kockájában két dolog lehetséges, vagy magát az eredeti kört vizsgáljuk, vagy azt az idomot, amit látunk. Az első nem lehet, mert akkor nincs értelme az egésznek, nem változik a kör. A másik lehetőség, ha az amit látok, tehát a kör vetülete különböző nézőpontokból. Amikor a kör lapjára merőlegesen nézzük, akkor a vetülete és a kör megegyezik. Az összes többi nézőpontból a kör vetülete nem lesz kör. A kör definíció szerint a középponttól azonos távolságra lévő pontok halmaza. Könnyen belátható, hogy a négyzet és ellipszoid esetében az idom kerületén lévő pontok nem azonos távolságra vannak a középponttól, tehát nem elégíti ki a kör definícióját. A Pi definíció szerint a kerület és átmérő hányadosa, tehát egy négyzetből nem tudod levezetni a Pi-t, mert nem kör. Ez ilyen egyszerű, ez mondjuk 6. osztályos matek (csak tipp).

    Szóval ja, szerintem matek fronton jelentős korrepetálásra szorulsz, és ezen sajnos az önképzés nem segít, mert ott az általad kedvelt témákra mész rá, és a hiányosságokat nem foltozod be, úgy pedig az egészre légvárat építesz.