• CrazyAchmed
    #107
    "Nade azt állítod akkor hogy a kör az egy 1 dimenziós objektum? a gömb meg 2?"

    Figyelj, azt mondtad, hogy egy 2 dimenziós idom (kör) azon pontjainak halmaza, amelyek egyenlő távolságra vannak a középponttól. Beleteszed a halmazba a kör kerületének pontjait, eddig ok. A többi - az eredeti körben lévő - pontot belerakod? Miért, azok is ugyanolyan távolságra vannak mint amiket először beleraktál a halmazba? Nem, azok távolsága kisebb, mint a kerületen lévők. Ha az összes pontot belerakod, akkor a kör területét kapod, viszont a definíció szerint a körkerület és az átmérő aránya a Pi. A kör kerületének 1 kiterjedése van, ha kiteríted, akkor egy szakaszt kapsz. A kör kerülete egy egydimenziós objektum, a kör "belseje" sőt még a körön kívüli végtelen sík, amiben van a kör, az nem része a körkerületnek.
    Az, hogy maga a gömb 3 dimenziós nem játszik szerepet a képletben, a gömbfelszín 2d.

    Nem, én nem a különböző n és n-1 dimenziós gömbökről beszéltem, hanem az egyszerű képletekről, amiben a Pi szerepel. Ezt nem is mondanám matematikának, inkább számtannak. A kör kerületének képlete 1 dimenziós objektumokkal számol, a gömb felszínének képlete 2d-s objektumokkal számol, ha ezt nem tudod megérteni, nagy a baj.

    "Nem is a gömb felszín a 3d-s , hanem maga a gömb." Igen, de a felszín számításához pontosan ez is kell.

    Ettől függetlenül a Pi sehol sem változik, az n dimenziós gömb adatainál is 3,14-el számolsz.

    Arra adj nekem választ, hogy milyen feltételek mellett lesz 4 a Pi értéke, az mi a franctól lesz függvény, ezt nem tudom, rohadtul megérteni. A négyzetnél van az, hogy a kerület és a "sugár" aránya 4, de maga a négyzet nem felel meg a kör definíciójának.