• TokraFan
    #49
    Az űrkutatás terén valóban fel tudtak mutatni valamit, bár már az sem ma volt. Az orosz tudósokat és mérnököket lehet, és van is miért tisztelni, de az ő számuk elenyésző és nem is erről volt szó! Itt arról ment a diszkurzus, hogy politikai és kultúrális értelemben hova érdemesebb tartozni. Egyértelműen nem az oroszokhoz!

    "Az orosz meg alapvetően védelmi jellegű"

    Hogyne, persze...Arról híresek, hogy pusztán önmagukat védik...
    Összességében szellemileg és kutúrálisan is elmaradottak, masszív kisebbségi komplexussal terhelt, ám nagyhatalmi nosztalgiáról és vágyakról álmodozó lakossággal, akik mai napig az államtól és egy központi irányítástól várnak megoldást szinte mindenre, a polgárosodás minimális jelei nélkül.
    A demokrácia soha nem tudott megvalósulni, jelenleg is egy korrupt, protekcionista rendszert üzemeltetnek a populista vezetőjükkel az élen, a régi szovjet időkből visszamaradt életveszélyes beidegződésekkel (tagadnak, hazudnak, nem osztanak meg olyan információkat, melyek más országokra nézve is veszélyesek). A Chernobyl kapcsán látott magatartásuk mai napig nem változott oktányit sem. Elég mengézni, mi megy a Roszatom projectjei körül (számos komoly biztonsági aggály merült fel több esetben is), vagy akár csak azt, hogyan intézték az idén nyáron bekövetkezett Észak-Orosz nukleáris balesetet már megint!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.11.13. 13:03:04