Sidewinder#47
Nem kötekedésből, de szövegértés? Annyit írtam,hogy egy darab nyugati METRÓkocsi sincs. Sőt szerelvényt írtam, de hát nehéz a magyar nyelv, sajnálom, hogy nem sikerült megérteni.Sehol nem írtam olyat,hogy Oroszországban kizárólag orosz autók futnának.A moszkvai metró viszont tény, ugyanis kizárólag Metrovagonmas gyártású szerelvények futnak az ottani metróban. Mivel az utcán igen meglepő mód nyitott szemmel jártam, így képzeld el,hogy láttam milyen autók vannak Moszkvában. Főként Kiák és rengeteg Lexusok.Meg mindenféle luxusmárkák. Bentley szalont is láttam. Sőt akkor először láttam Aurusokat is, mert ahogy feljöttem a metróból,pont arra jött az elnöki konvoj,rendőri felvezetéssel. Vidéken inkább az orosz gyártmányú kocsik voltak jellemzők. Azt sem írtam,hogy paradicsom lenne, csak messze nem akkora fos mint aminek például te be akarod állítani. Az egyebekről meg annyit, hogy Kína a mai napig tőlük vesz repülőgéphajtóműveket, még a kínai újgenerációs vadászgépekbe is, a kínai űrruhák az orosz ruhák másolatai, orosz segítséggel. Ahogy az űrhajó is egy régi Szojuz változat másolata, persze mai elektronikával. Az atomfegyverekről meg annyit, hogy azokat Oroszország még a legszarabb, tényleg trágyahalom 90-es években is fejlesztette. Mert tudták,hogy az a nagyhatalmi státuszuk garanciája. Az atomfegyvereknél a mennyiség erősen nem mindegy,és a minőség sem. Az oroszok tisztában vannak azzal, hogy fejlett atomfegyverek nélkül nem tudják megőrizni a stratégiai paritást. Repülőgéphordozót nem akarnak építeni, mert ahogy a védelmi miniszterük mondta, "nekünk nem repülőgéphordozó kell,hanem olyan fegyverrendszerek amivel a legkorszerűbb ellenséges repülőgéphordozókat elsüllyesztjük". El kéne olvasni talán a két ország katonai doktrínáját. Azokból lehet rájönni, hogy melyik miről szól, mert látom hogy nagyon okos vagy, hogy még azt is elmondod, hogy a saját szememmel mit láttam Oroszországban. Az amerikai a globális hegemóniáról szól,a mindenhova való erőkivetítésről az egész Földön. Az orosz meg alapvetően védelmi jellegű arról, magára Oroszországra és a FÁK térségére koncentrál, különös tekintettel közép-ázsiára.Ott kell erősnek lenni, ott kell megőrizni a vezető pozíciót,és kívül tartani az egyéb hatalmakat. Közép-Ázsia egyrészt migrációs útvonal Oroszország irányába, az exszovjet tagállamokból+Afganisztánból plusz a muszlim szélsőségesek és a drog is azon át jutnak be,Oroszországba. A muszlim szélsőséges terroristák vissza is, a külföldi kiképzés után. Az USA globális erőkivetítéséhez kell a repgép hordozó. Az orosz törekvésekhez nem,mert az Oroszország szűkebb környezetére koncentrál. Szíria ebbe nem tartozik szorosan bele, de alapvetően két dologról szól: egyrészt megőrizni az orosz befolyást a térségben, mert ott jelentős volt, másrészt meg arról, hogy jobb ott lebombázni a sok orosz állampolgárságú, vagy valamely FÁK állam állampolgárságát viselő muszlim terroristát, mintsem megvárni, hogy visszamenjen Oroszországba és ott robbantgasson.
Ahhoz, pedig, hogy az általad linkelt videókhoz hasonlókat lássak élőben, nem kell külföldre utaznom