• wraithLord
    #6
    "Főleg, hogy Diabló is nemváltoztató műtéten esett keresztül az idők alatt."

    Ha ismered a Diablo világot, akkor tudod, hogy Lilith nem egy random nőnemű Diablo, hanem Mephisto lánya.
    A sztorija pedig az, hogy elege volt az apjából, abból, amit az apja képvisel, és az angyalok és démonok örökös háborújából. Elrabolt egy arkangyalt (Inarius), és mivel kiderült, hogy neki is elege van a háborúból, szövetkeztek egymással, majd végül lenyúlták a Worldstone-t, és létrehozták vele Sanctuaryt (az emberek világát), ahol sereget toborozhatnak, illetve eredeti elképzelésük szerint békében élhetnek. Az a fickó, aki a Cinematicban kinyírja a 2 kalandozó csávót, és magyaráz a fekete papnak, az pedig Lilith és Inarius fia, az egyik első nephalem, Rathma. A Rathma papok - aka nekromanták - tőle származnak.

    Szóval igazából Lilith-et betenni főbossznak (ha egyáltalán az, de valószínűleg az) még kevésbé divat- vagy politikavezérelt ötlet, mint eredetileg Diablo-t választani főgonosznak. Vagy legrosszabb esetben is két légy egy csapásra. Jó sztori, és még ráadásul dzsenderbarát tartalom is.

    Valószínűleg teljesen más indíttatásból jelent meg Lilith az emberek világában, mint anno Diablo vagy a többi főgonosz. Ők szimplán csak le akarták rángatni Sanctuary-t a Pokolba, hogy legyőzzék az angyalokat. Viszont, ahogy Sanctuary egy harmadik világ/erő Menny és Pokol között, úgy Lilith is egy harmadik fél az angyalok és démonok között (mint Sanctuary anyja, és Inarius-szal együtt értelmi szerzője).