• CrazyAchmed
    #430
    "már kiderült hogy nem állja meg a helyét. az enyémről még nem derült ki" ez igaz, de a tiéd meg sem mérettetett, úgy azért könnyű, hogy nem állítassz semmit, amivel ellenőrizni lehet.

    "igenis formákat halucinálnak a kvantum szintre is méghozzá itt ebben a cikkben pl. tetraédert.." itt meg elvesződik a Pi, nemigaz? Az elemi részecskékhez azért nem rendelünk formát, mert akkor belső szerkezetet is feltételezni kell, és az elméletek ehhez nem adnak jóslatot. De akkor hagy kérdezzek vissza, mondd meg akkor, hogy milyen formájú egy kvark, vezesd le az elméletedből!

    "a lényegét azonban még mindig nem fogta fel -sajnálatos módon- rajtam kívül senki" erről az attitűdről beszélek, rendkívül nagyképűnek hat. Valószínűleg azért van ez egyébként, mert valójában nincs is lényege. Valóban érdekes maga az elképzelés, de én nem látom, hogy ez mitől jobb, mint pl. a húrelmélet. Az sem mond semmi olyat, ami közelebb vinne minket a sötét energiához pl. de jókat el lehet filózgatni a párhuzamos univerzumokon, meg a bébi univerzumokon. Jó iránnyal kecsegtet, bele is tesznek sok-sok munkaórát, de ennyi. Ennyivel viszont jobb is, mint a tiéd. Annyi haszna van az ilyeneknek (azon túl, hogy hátha beletrafálunk), hogy matekozgatunk közben, ami jól jöhet egy későbbi elméletben.

    Egyébként a te elméleted egy "elvont elmélet", aminek sem a helyességét sem a hibásságát nem lehet bizonyítani, kb. mintha isten létezéséről vitáznánk. Az ilyen elméletekből sok van, te is posztoltál ide nem egy cikket, ami egy-egy ilyen elvont agymenés, de a cikkíró sem akarja elcseszni rá az idejét, ezért el sem kezdi kidolgozgatni.

    Viszont itt visszakanyarodtunk a beszélghetés legelejére, innentől fogva szerintem nincs értelme vitázni, átrágtuk a témát, és a cikk is "le fog menni a térképről"... Ha van valamilyen progressz az elméletben, szívesen olvasok róla, addigis jó munkát!