• Astrojan
    #33
    Az órák járhatnak lassabban is és gyorsabban is számtalan okból, sőt, minden óra másképpen jár. A művészet az, kiválogatni olyan órákat amelyek egy bizonyos pici tűrésen belül egyformán járnak, ezek jobbára atomórák.

    De annak nincs fizikai oka, hogy ezek az órák egyszerű (egyenes vonalú) egyenletes mozgástól másképpen járjanak. Ellenkező esetben az órák másképpen járnának tavasszal mint ősszel, mivel a sebességük épp ellentétes irányú.

    A fizikai folyamatok sebessége változó, többféle faktor befolyásolja, elsősorban a hőmérséklet. Nincs abszolút idő és nincs semmilyen idő. Olyan idő van amilyet definiálunk és ez egy fogalom, ami a természetben nem létezik. Csak anyag létezik ami mozog,

    Ebben a kaotikus világban keresünk olyan ciklikus folyamatokat amelyekhez definiálhatjuk az idő telését. Egy álló világban értelmetlen lenne az idő definíciónk, mert nem tudnánk mit számlálni. Az idő ciklusok számolgatása.

    Az Univerzum NEM végtelen.

    A mi Univerzumunk (amint a többi is) keletkezett, fejlődik és elpusztul. Az Univerzum működése ciklusos, de nem a relelm sugallta apró görbe pontból, hanem egy nagyranőtt fekete lyukból, valódi robbanással alakult ki.

    Természetesen volt "előtte", egy másik éppen összeomlott Univerzum volt előtte. És jól mondod, az Univerzum jelenlegi formája, ez nagyon lényeges.

    Ami végtelen, az az "existence" -nek nevezett végtelen sugárzás, maga az anyag. Végtelen számú Univerzum létezik, ezek pulzálnak, nem mind lakható, inkább csak néhány alkalmas az élet kialakulásához.