• TOR-rent
    #840
    Történt egyszer, hogy azok után, hogy Tepler pontosan kiszámolta mekkora a Trölld, amit persze, úgy végzett, hogy azok után, hogy a fejére esett egy Talma , arra gondolt hogy , vajon mitől olyan gyakoriak ezek a Trapfogyatkozások, minden nap, két hétig, amikor a Trolld , a Trölld és a Trap árnyékába kerül, majd , elutazott Tagyarországról, Törögországba , majd mindkét helyen pontosan megmérte a tárnyékok hosszát, rövid időn belül, végül Titagorasz-tételével kiszámította mekkora a Trap, a Trölld és a Trolld, valamint hogy milyen távol van tőlük a Trolld és a Trap,

    majd ezek után jött egy Tolumbusz nevű délceg, aki annyira bátor volt, hogy ha ismerte volna, milyen nagy is a Trölld, neki se vág az útnak, mert már félúton éhen fog halni, hacsak nincs olyan szerencséje, hogy útközben ott van egy kontinens. :)

    Nagy szerencséjére azonban felfedezte Tamerikát és elnyerte a Tam Erika gálaest rengeteg gyönyörű exotikus csajjal, egybekötött koktélparti, gruppenszexbe torkollós fődíjat a Tóbel-díj átadó gálán , amikor diadalmasan körbeutazta a Trölldet.

    Az ókorban és a szegénynegyedekben háromszög alakú piramisokban éldegéltek az emberkék a 2d-s világban, a középosztály négyzet alakú kalitkákban lakik , a gazdagok hatszög alakú , méhsejt-szerkezetű házakban élnek.

    Ellentétben a 3 + 1 dimenziós téridővel , ahol csak egy fajta szabályos térkitöltő háló van: a kocka

    a 2 + 1 dimenziós síkidejű világban ebből rögtön 3 féle áll rendelkezésre , amivel meglehetősen bővül a lehetőségek tárháza.

    4 + 1 téridőben pedig újra 3 féle lehetőség van , amiből ráadásul mindhárom az ultakonvex térben helyezkedik el (≤ PI/4)

    2 dimenziós síkidőben ráadásul egy trükköt is be lehet vetni hogy 3-ról, 4-re bővüljön a szabályos térkitöltők száma

    és 4 dimenziós téridőben pedig be lehet vetni ugyanezt a trükköt, hogy 3-ról 6-ra bővüljön a szabályos térkitöltők száma, mégpedig a 45 fokban elbillentett négyzetrács térkitöltőháló elv (rombusz , vagy "káró" alakzat) elvben új térkitöltőhálót ad ki .

    Ezt az elvet pedig végig lehet követni mind a 3 szabályos 4 dimenziós térkitöltőhálónál , ezért mindháromból gyakorlatilag 2 darab összesen pedig 6 darab van. Ez pont ugyanannyi, mint az összes szabályos test száma, és 2 dimenzióban pont 4 a szabályos testek száma , egyes nézetek szerint, 4 dimenzióban pedig 6.

    Más fajta értelmezés szerint 2 dimenziós síkidőben végtelen számú szabályos konvex sokszög van, de 6 felett már belelóg a szülődimenzió legfelső = 120° (2PI/3) térkitöltő hálózatába, ezért szigorú értelmezés szerint csak 4 darab szabályos test van 2 dimenzión:

    - az egyenlő oldalú háromszög,
    - a négyzet,
    - a szabályos ötszög,
    - és a szabályos hatszög.

    Ha alaposabban szemügyre vesszük a térkitöltő hálókat , akkor feltűnik, hogy ebből csak a négyzetrács az ami natív, a 3-szög alapú rácsozathoz pont egyel több rácselemre van szükség, mint a szülő-dimenziók száma (!) , a hatszög alapú térkitöltés pedig ennek a - gyakorlatilag - csonkolt verziója ráadásul már csak az infra-konvex térben.

    A legszigorúbb értelmezés szerint tehát csak a négyzetrács, kocka, tesszerakt stb.. alapú térkitöltő szabályos, mert ez az egy lehetőség párhuzamos a szülő dimenziók élével.

    Gyakorlatilag 6-ig kellett volna tudni elszámolni amint az alábbi ábrán látszik mit is jelentenenek ezek a számok a PI-ben , amikor és ahogyan, amiből generálják a PI-t ... és hogy ezek az "értelmezések" mikor mennyire hogy mikor pontosan hol, hogyan szigorodnak be..
    Utoljára szerkesztette: TOR-rent, 2019.09.10. 10:32:32