• TokraFan
    #93
    Tőled is kérnék egy hiteles adatot az állításodra vonatkozóan, mert eddig csak annyit látok, hogy a saját véleményeteket vetítitek ki az egész ország lakosságára, ami természetesen epic fail.
    A rendszerváltás pedig kellett, az más kérdés, hogy csinálhatták volna sokkal jobban is. De a korábbi rendszer tarthatatlan volt mind politikai, mind gazdasági oldalról.

    A kádár nosztalgiázók általában azok, akik képtelenek voltak boldogulni az egyébként ezerszer több lehetőséget biztosító új gazdasági és munkaérőpiaci helyzetben, ezért lecsúsztak, és most visszasírják azt a bájos kis szart, amit kádár idehányt nekünk a végén (eladósítva az országot). Vót kis trabant, meg piripócsfalvi nyaraló présházzal, aztán ennyi, bódon vót a proli. De nem volt boldog a tehetséges ember, aki vállalkozott volna, karriert épített volna, de nem tudott, mert nem volt rá lehetősége az akkorra már a nyugathoz képest brutálisan lemaradt magyar gazdasági és jogi rendszerben, nem beszélve a magyarországon kb. nem létező technológiai fejlődésről (a rendszerváltáskor még telexek működtek a cégeknél, a telefonvonal pedig kb. csak az MSZMP-ben vagy a helyi tanácsban meglévő zsíros kapcsolatokkal volt elintézhető, különben várhattál rá évekig).