• Steel
    #42
    "Szerinted. Más szerint meg nem. Tudományos bizonyíték?"
    Most trollkodsz, vagy tényleg nem tudsz róla, hogy létező jelenségről beszélgetünk?
    Pl. itt is arról értekeznek, hogy némely növekedési hormonnal kezelt állatok húsa és a tejből készült tejtermékek ösztrogén ill. inzulin növelő hatást váltanak ki azért, mert az állatok húsán és tején keresztül az az extra mennyiségű ösztrogén bennünk landol.
    Egyes értekezések egyenesen rákos daganatok kialakulásával hozzák összefüggésbe az állatok hormonkezelést.
    Ezt is érdemes megnézni.
    Tyúkmellű fiatalokról se hallottál?? Szerinted az ösztrogénszintjüket mi tornázza fel annyira, hogy tizenpár évesen el vannak zsírosodva, és tyúkmellett eresztenek?

    Szóval ez itt pont nem divat, okoska. Nézz utána hány ország tíltotta ki pl. az amerikai hormonkezelt húsokat és tejtermékeket. Köztük volt Japán és btw. az EU is.

    Ez: "Az is vicces, hogy felfoghatatlan számodra, hogy valaki nem eszik péksütit"
    meg ez: "Mondom, úgy látszik te sem jutsz el oda, ahova az emberek nagy része. Gyakorlatilag az értelmezési tartományodon kívül van az, hogy valaki nem csinál valamit"
    Ez mi??? Te egyáltalán elolvasod, amit írok? Hol írtam én bármit a saját személyemmel kapcsolatban? Valójában éppen te hozod mindig a saját példádat, annak ellenére, hogy én mindig a globális, mindenkit érintő szemszögöket keresem... Ezt nem tudom hogy hoztad össze.

    Hamár saját példád erőlteted. Tizenpár éve nem eszek finomított cukrot. Mióta megtehetem, elhagytam a finomított szénhidrátokat, szinte teljesen. Ez heti egy reggeliben van jelen, ha egyáltalán olyan a hét, de a lakásban nem tartok finomított lisztet, se cukrot. Olyan kenyeret és tésztát eszem 90%-ban, aminek a ch-ja 30 gr körüli, és nincs benne finomított liszt, se cukor. A maradék 10% az néha egy kis burgonya, és még kevesebb rizs. Az inzulinszintem meg se rezdül egy finom csirkepörkölt-tészta-savanyúság kombó után, mert még a savanyúság is házi, cukormentes, édesítőszerrel. Ennyit rólam.

    A hsz-ed utolsó részére meg csak annyit írok, hogy ennek a kenyérnek az ára 1830 Ft/kg. A tészta pedig 2800 Ft/kg.
    Ezt szerinted mennyien engedhetik meg ma magyarországon, akik tényleg el akarják felejteni a finomlisztes szarokat? Tudsz nekik valami alternatívát, ami a fent leírtakat tudja, és nem ilyen árban van?
    Nem csak főzni kell ma tudni, hogy egészséges légy, hanem úgy is keresni, nagyokos...
    Utoljára szerkesztette: Steel, 2019.08.09. 21:45:58