• Steel
    #28
    "Ezek tipikusan genetikai hatteru problemak"
    Ilyen mértékü, és ennyi embert érintő elváltozásnak pont vajmi kevés köze van az öröklődéshez. Neked nem tűnt fel, hogy a ma 80 év fölöttieknek még a 60-as éveikben is sűrűbb hajuk volt, mint a mai ötvenes korosztálynak?
    A rövidlátásban érintettek száma szintén jelentős mértékben változik. Globálisan a modern világokban tekintve 30 év alatt majdnem megduplázódik a látássérült emberek száma. És ha azt a függvényt tényleg nagyjából egyenesnek tekintjük, akkor látszik, hogy a 60-as évek előtt 5%-a se volt a mai megbetegedések számának. Azért ezt végkép nem kéne szimplán a "szerencsétlen" genetikára fogni!

    "Ahogy a raknal is a legfontosabb tenyezo a genetikai alapu hajlam."
    Hát pont nem. Itt és itt kitárgyalják, hogy az öröklődés pont a kevesebb százalékot érinti a rákosok között, tehát a nagyobb rész esetében a helytelen táplálkozás, helytelen és vitaminhiányos életmód és többek között a hormonális elváltozás vezet végül a rákosodáshoz.
    Lehet olyan, akinél könnyebben megjelenik az elváltozás? Természetesen, de végeredményben ahhoz is kell egy katalizátor: nagy részt a mai, kurvára egészséges élelmiszerválaszték.

    Ez a mai világ pont nem a mi genetikánkat javító, fejlesztő környezetet teremtette meg, hanem sajnos fordítva. Az egészség az egyre inkább egy luxus, a gyógyszeripar pedig világvezető biznisz. Ennek lesz a magasabb oktávja a génmódosított babák.
    Mivel ebben igazad van, génmodosítással lehet valakit rezisztenssé tenni a mai világunk (az általunk) kreálta hatásokkal szemben.
    Kérdés mi lesz az ára?
    Utoljára szerkesztette: Steel, 2019.08.09. 12:25:01