• molnibalage83
    #27
    Ez az egész génmódosított, hormonkezelt, agyon ízfokozott, betablettázott élelmiszeripar is megtette a maga hatását. Még 40 se vagyunk, de hasonló korú barátaim, ismerőseim nagy része már most küzd a hajhullással, izületeikre-re panaszkodnak, olvasáshoz szemüveget használnak, és még lehet sorolni.

    A kopaszodás természetes folyamat a lakosságnál, főleg a férfiaknál.* Mindig is az volt... Vagy te soha nem láttál képeket a képkészítés hajnala óta...?

    *A családomban minden férfi erősen kopaszodik, a nagyapáim is kopaszodtak. A dédapám közül is kettő tökkopasz volt 40-es éveire. Pedig hol volt akkor GMO vagy más? Csak nem azért, mert a genetika már csak ilyen...?

    Szemüveg használat. Nos, 2001-ben 19 egyetemi csorttársamból 3-an voltunk szemüvegesek. De nem azért, mert csak ennyien láttunk rosszul. 11 embernek adtam oda (emlékeim szerint) a 1,5 dioptria körüli szemüvegemet és kb. a fele (!) jobban látott vele. Ez mit jelent?

    1. Azt, hogy az rövidlátás már nem esik ki genetikai állományból, amióta ezzel túl lehet élni és nem fal fel az első ragadozó, mert vaksi vagy.
    2. Azt, hogy az emberek egy része soha nem tudta, hogy az ő látása min. 0,5 dioptrián túl van, azt hiszi, hogy a rossz látása a normális, mert mindig is úgy látott.

    Semmi köze ahhoz, hogy te mit haluzol be. Egyszerűen csak egyre több ember számára adott a látáskorrekció lehetősége. Ez pont olyan, mint a rákos halálozások növekedése is amiatt van, hogy egyre tovább él az ember és az időskori rák egyre gyakoribb. Régen az emberek meg sem élték, hogy egy ilyen idővel/öregedéssel növekvő kockázat kinyírja őket, mert belehaltak ennél sokkal banálisabb dolgokban is.

    Ha ma 100 megszületett emberből mondjuk 20+ megéri a 80+ életkort, akkor a rák esélye egy ponton túl közelít egy igen magas százalékhoz. Csak régen 100 megszületett emberből 20 nemhogy a 80+ életkort nem érte meg, de még a serdülő korát sem. Ergo nehezen halhattak meg rákban...

    Az ízületi panaszok hátterében meg sokszor étkezési gondok is vannak + mozgáshiány + túlsúly. . Az ízületek és minden más egy adott tömegig funckionálnak jól és használni is kell őket mértékkel. Persze amíg a magyarok kb. 50%-a semmilyen testmozgást nem végez, az egészséges táplálkozás alapjairól lövésük sincs.... De te persze egyből minden másra gondolsz...

    Ebből kiindulva vajon mit okoz majd az idő előrehaladtával, egy egyén életében a génmódosítás...

    Az ugye megvan, hogy a növények szelektív nemesítése is génmódosítás, csak nem célzott volt, hanem válogatással és sok próbálkozással? Azóta célzottan megy és....
    ..és semmi....





    A kommented színvonala kb. egy középiskolás logikai gondolkodási szintet sem üt meg, de lelkesen osztod az észt.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.08.09. 11:32:07