• Cyberdog
    #38
    @Sequoyah, @Tetsuo!

    Jöjjenek a tények...Lehet, hogy nem repülnétek ilyen gépekkel, de amúgy sem tudnátok róla. Jöjjön néhány példa:
    DC-10sek. Az amerikai hadsereg elengedhetetlen sokoldalú szállítóeszközei. Viszont azt kevesen tudják, hogy mikor szolgálatba helyezték, pár évre rá, az összeset visszahívták a szolgálatból, mert a függőleges vezérsíknál mikrorepedéseket vettek észre. Anyaghiba.
    DC-6 utasszállítónál az üzembe helyezés után derültek a különböző tervezési hibák. Például a turbulencia hatására a gép anyagszerkezete meggyengült. Tűz esetén a tűzoltórendszer nem működött. Számos tragikus baleset történt míg szolgálatban volt. 1990-ig rendszeresített volt számos területen. 2014-ben még néhány maradt magántulajdonban meg néhány múzeumokban.
    A Boeing 707-sel is voltak gondok... Kiderült, hogy a turbulencia határértékek igen alacsonyak voltak. Meg volt az a veszély, hogy szétrázza vagy ketté töri a gépet egy erősebb turbulencia vagy vihar. Ami ha jól tudom meg is történt.

    Ami meg az éhségküszöböt illeti...
    A Földön valaha élt összes ember lélekszáma, megközelítőleg 102 milliárd fő. Ezen emberek közel, 99,98% mindig is az éhezési küszöb alatt élt. Ma 7,7 milliárd ember él a földön. Ebből körülbelül 15% viszonylagos jómódban (pontosítok a megélhetési küszöb felett él, Észak-Amerika, Közép-Amerika, Európa, Ausztrália, Délkelet és Kelet-Ázsia jó részének lakossága, viszonylagos jó módban él, a többi ugyan szegénységi küszöbön, vagy szegénységi küszöb alatt él, de nem az éhezési küszöbén, De éhezési küszöbön is sokan élnek.

    Vagyis a történelem során, soha annyian nem éltek az éhezési küszöb felett, mint mostanság. de a pesszimista forgatókönyvek alapján ez romlani fog ha nem teszünk valamit. Jelenleg az éhezési küszöbön élők száma a világ teljes népességének 11%-t teszi ki.

    Ez jóval nagyobb volt régen, a Kis Jégkorszaknak köszönhetően ami az 1200-s évek végétől következett be és 1860-ig tartott.
    A növények elfagytak, az állatok elhulltak, Európa éghajlata még a nyári időszakban is esős volt és nagyon 20-25 foknál nem volt nagyobb az átlaghőmérséklet. Kísérőjelenségként, meg a higiénia teljes hiányának köszönhetően a halálos járványok száma is megugrott, mivel az állandó éhezéstől az emberek legyengült szervezete nem bírta felvenni a harcot a kórokozókkal szemben. Ehhez még hozzátársultak a szűkös erőforrásokért folyó háborúk is. S a vallás is meg is tette a maga szerepét ebben. Mondván a tisztálkodás hiúság és a hiúság bűn, a kosz elűzi a démonokat.

    Az egyház minden tudást visszatartott, legyen az orvostudomány vagy bármi más, ami enyhíthetett volna az éhínségen és annak következményein, mivel az egyház már akkor tudta, hogy az információ hatalom.

    S még számos okot lehetne sorolni, ami miatt a régen többen éltek az éhezési küszöb alatt mint ma.
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2019.08.08. 00:25:51